Слънцезащитният продукт се поставя 20 минути преди да се излезе

...
Слънцезащитният продукт се поставя 20 минути преди да се излезе
Коментари Харесай

Ето кога трябва да се слага слънцезащитният продукт

Слънцезащитният артикул се слага 20 минути преди да се излезе на слънце и работи в границите на 2 часа. Това сподели експертът по кожни и венерически заболявания доктор Валерия Матеева пред " Фокус ".
По думите ѝ отбраната, която е посочена на опаковката на продукта е тази, която би била обезпечена два часа след нанасянето в оптимална централизация.
„ Следователно е належащо да се нанесе едно много солидно количество от продукта по указания на производителя, с цел да получим фактора, който е написан на опаковката. В всекидневието доста рядко нанасяме количеството, което производителя позволява, че би трябвало да бъде нанесено и ние получаваме много по-малка отбрана. Затова е доста значимо да нанасяме продукта на два часа както е показано на опаковката, с цел да може да имаме избран фактор, който да е задоволителен “, сподели още доктор Валерия Матеева.
„ Лятото ние предизвестяваме за риска от слънчево изгаряне. Рискът от стареене на кожата, появяването на други доброкачествени или злокачествени формирания съществува през цялата година. Причината е, че кожата помни всеки един час, в който е била изложена на слънце “, добави доктор Матеева.
Тя посочи, че даже в облачните дни, когато няма слънцегреене, UV лъчите доближават до кожата и имат несъмнено влияние.
„ На първо място това е стареенето, което се провокира от слънцето и на второ място това са клетъчните разновидности, които настъпват и появяването на новообразувания. Затова всеки един ден от годината е целесъобразно даже в градовете да се нанася фотозащита при излизане на открито заран. Това е по този начин наречената градска фотозащита, с цел да може да обере UV лъчите, които се излъчват от самото начало и да понижи темпа на фотостареене и надлежно риска от поява на новообразувания “, сподели още доктор Матеева.
източник: Expert.bg
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР