Слънцето вероятно е най-добрият източник на възобновяема енергия, а слънчевите

...
Слънцето вероятно е най-добрият източник на възобновяема енергия, а слънчевите
Коментари Харесай

Експерти: Слънчеви прозорци вещаят края на ерата на слънчевите батерии

Слънцето евентуално е най-хубавият източник на възобновима сила, а слънчевите панели са инструментите, предопределени да я извличат за всекидневните ни потребности. Водени от концепцията, че слънчевата сила не се употребява в цялостния й капацитет, инженери от " Солар Уиндоу " са се устремили към смяна, оповестява уеб сайтът Ред ферит.

Идеята зад слънчевите прозорци е цели здания да бъдат трансформирани във отвесни генератори, чието зареждане в никакъв случай не се изчерпва. Идеята е много впечатляваща и може значително да промени метода, по който генерираме сила, съобщи Българска телеграфна агенция.

Повечето високи здания са снабдени със стъклени прозорци. Ако се оборудват със слънчеви прозорци обаче, въпросните здания ще могат да се възползват от цялата светлина, отделена от слънцето денем.

Според инженерите от " Солар Уиндоу " технологията ще превъзхожда 50-кратно представянето на слънчевите панели на покрива, в случай че се добави към 50-етажна постройка.

Няколко високи здания в Съединените щати към този момент са оборудвани със слънчеви прозорци, като се чака в бъдеще броят им да се усили.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР