Слънцето вече се усмихва и е време за пролетно почистване

...
Слънцето вече се усмихва и е време за пролетно почистване
Коментари Харесай

Пролетен фън-шуй

Слънцето към този момент се усмихва и е време за пролетно разчистване и възобновяване. Както във виртуалното пространство, в дома, само че и в дрешника ни. Една нова рокля, блузка или единствено шалче ще ни даде нов подтик, сила и въодушевление за настъпващия сезон.

Не съм последовател на безспорните, точни приложения на фън-шуй. Но в случай че човек чете, интересува се от тази просвета за хармонията, то би могъл елементарно, с малко творчество и вътрешен глас да приложи и хармонизира дома си. Да усъвършенства своите усещания за света и да повлияе на настроението и уюта към себе си... Според Фън-шуй домът е разграничен на специфични зони, съгласно посоките на света. Целта е посредством пренареждане по фън-шуй да се откри оптималната естетика на енергийния поток, като може да укрепи, задейства или тушира там, където е належащо.

Камъните в дома:

Всеки драгоценен или полускъпоценен камък има свои трептения и характерна кристална решетка. За това е хубаво да се допитаме до зодиакалния ни знак кой камък е най-подходящ за нас. Както несъмнено и да усетим интуитивно потребността от някой камък, който ни е привлякъл с цвят или искра... А за какво не и да е подарен от обичания човек?..

 04    05

Цветята в дома или живите растения са нещо прелестно, стига да са в верните зони, съобразени с потребностите им. Те внасят прохлада и деликатност, живот. Лекуват или милват и лишават негативна сила.

 07    06

Има някои съществени акцента във фън шуй, които елементарно можем да упражняване и използван, даже без специфични знания или съоръжение. Нужна ни е вътрешен глас и предпочитание. Разбира се в случай че може и с професионално мнение да се съобразим и консултираме не би било неприятно...

 1

Входната врата – след нея нормално е коридорът, там ни посреща силата на дома. Разхвърляните обувки и облекла метнати в пространството, както и ненужни движимости затлачват влизащата и излизаща сила, непотребни са и пречат. През входната врата влиза, каним позитивната сила и е нужно да я притеглим с непорочност и порядък. Чрез коридора ние сътворяваме първите усещания у този, който е влезнал. Коридорът би трябвало да е необятен и добре осветлен, да излъчва привлекателност и да внушава гостоприемност. Огледалото тъкмо против вратата не е добра концепция – по този начин силата, таман влезнала, бързо бива прогонена. Би могло да е в профил, с цел да няма отбиване.

Кухнята е центърът на домашния уют – нужно е да е чиста, спретната, да основава топла атмосфера. Също да е комфортна и функционална. Според фън шуй, когато готвим, ние влагаме силата си в храната, с която също „ храним ”. Затова би трябвало да сме спокойни и отпуснати, с положително въодушевление. Ако можем и да си попеем нещо радостно или да слушаме приятна, тиха музика ще придадем положителни трептения на храната, която подготвяме. По опция да не сме с тил към входната врата, а в противен случай - да имаме видимост към цялото помещение или можем да компенсираме с огледало, което да ни демонстрира вратата косвено. Масата е значима, към нея се събира фамилията, добре е да е заоблена, да е солидна, да излъчва непоклатимост, тъй като тя символизира единството, здравината на фамилията. Подходящи картини с цветя или плодове са щрих към кухнята и хармонията, която би трябвало да основава.

Всекидневната е мястото за отмора – в случай че имаме дивани или фотьойли, въобще мека мебел, на която отпочиваме е добре да е с висок тил или долепена до стената с цел да се придобива чувство за сигурност. Новите трендове за ъглови дивани са положително решение в по-просторни пространства. Аранжирани с подобаващи цветови аксесоари /без претрупаност/ ще ни оказват помощ да разпускаме. Фотьойлите са идеални за усамотяване с книга, за слушане на лека, разпускаща музика да вземем за пример. Различни осветителни тела оказват помощ ловко да разделяме функционално помещението на разнообразни зони, да основават приятна атмосфера.

Спалнята е помещение от особена значимост, поради времето, което прекарваме в сън, тя е най-интимното място в дома и заслужава изключително внимание. Трябва да е съобразена с потребностите и на двамата от фамилията, с цел да има естетика и допълнение, покой, само че не прекален...

За спокоен сън е належащо да има видимост към входа на стаята, с цел да няма тревога у почиващия или латентен човек. Огледалото непосредствено против леглото е едно от най-големите табута. Сънят и връзките сред двойката са значима част от общуването и разрешаването на някои проблематични въпроси, за взимане на общи решения. За това за уюта и хармонията в спалнята е добре да се вложат повечко старания, деликатност и нюх.

Детската стая е значима за радостните игри, спокойната отмора или учене и връзки сред децата. Разбира се и сред тях и родителите. Ако са дребни би трябвало да знаем какво да активираме, с цел да се усещат добре. На по-късен стадий, привече порасналите би било добре да ги попитаме и дружно да създадем тяхното кътче.

Банята и тоалетната са най-проблемните зони, освен от позиция на фън шуй. В блоковете, в които живеем канализацията е проблем и основава какофония, за това е добре в тази зона да се приложат точни неутрализатори. Там измененията са най-трудни. В това помещение изтича силата, по тази причина е добре да е затворен капакът на тоалетната паница, а самата баня да е добре осветена и активизирана. С цветове и светлини, с непорочност...

Случвало се е на множеството от нас когато сме в обещано помещение нещо да ни тревожи или да ни основава какофония, да снижава жизнеността или настроението ни. В такива случаи е добре да се промени нещичко. С разчистване, с активизиране на избрани зони, които са ни в застой. С цветове, светлини, с малко ободряване... Домът ни е " крепостта ", в която е добре да се усещаме предпазени, да се зареждаме с сила за новия ден, да ни е прелестно. Чрез фън шуй зоните можем да притеглим, пари, популярност, здраве, да стабилизираме връзката или фамилията си. Да подобрим връзките с децата си. Понякога единствено с малко пренасяне на мебелите стават чудеса.

създател: Илиана Мелева

 

Източник: webstage.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР