Слънцето, от което зависи изцяло биологичния живот на Земята, е

...
Слънцето, от което зависи изцяло биологичния живот на Земята, е
Коментари Харесай

Тъмна материя е обвила Слънцето

Слънцето, от което зависи напълно биологичния живот на Земята, е обградено от загадъчната тъмна материя, написа Актуално, базирайки се на група учени от швейцарския Цюрихски университет.

" 99% сме сигурни, че тъмната материя се намира в непосредствена непосредственост до Земята и е ситуирана към Слънцето ", съобщи един от ръководителите на проучването професор Силвия Гарбари.

Изводът е бил изработен от учените върху основата на най-нови математически модели, отчитащи разпределението на масите в многочислените галактики.

Съвременната просвета преценя, че " тъмната " или " черна " материя заема към 70% от масата на Вселената, написа Военновъздушни сили
Учените от Цюрих подлагат на подозрение аксиомата, че тъмна материя към Земята няма, тъй като планетата ни се намира в края на галактиката.

Засега не е ясно има ли тъмната материя въздействие върху индивида и обвързвана ли е с нея някаква към момента скрита " черна " сила написа ИТАР-ТАСС.

Според българския академик доцент доктор Леандър Литов, един от участниците в опитите в ЦЕРН с огромния адронен ускорител, " в случай че хората са правили проучвания на придвижването на галактиките, са забелязали, че тяхното държание подхожда на условия, като че ли са с по-голяма маса от това, което се вижда като звезди, звезден прахуляк и така нататък в тях. Оттук излиза, че би трябвало да има още някаква материя – тя нито излъчва, нито гълтам светлина, заради което ние не я виждаме. Тази материя е наречена тъмна материя. Ние можем да изчислим какъв брой е огромна тази маса. Оказва се, че 23% от общата маса на Вселената фактически са за сметка на тази материя. Ние знаем, че нея я има, само че ние не знаем от какво е формирана тя ", обясняваше по-рано Литов.

Източник: factor-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР