Слънцето и морето могат да се отразят пагубно на косата

...
Слънцето и морето могат да се отразят пагубно на косата
Коментари Харесай

Как можете да посетите "трите морета" на Израел с едно пътуване

Слънцето и морето могат да се отразят пагубно на косата на всяко момиче. За благополучие, потапянето в Мъртво море, една от най-солените водни площи в света, има своите преимущества.

При соленост, 10 пъти по-висока от тази на Атлантическия океан, е елементарно да плавам седнала и да запазя косата си суха. Само ме е гняв, че съм си оставил книгата на шезлонга.

Разположено в Юдейската пустиня на Израел, Мъртво море е най-старият натурален спа център в света, с помощта на богатите си минерални води и мастилената лечебна тиня.

Има и нещо друго - безспорна тишина, която царува над тази географска особеност. Докато се люлея, не се чуват разбиващи се талази, гъсти части мъх или пърхащи риби. Само понякога се чува вик на къпещ се - тъй като солената вода е убийствена за наранената кожа.

Посетете Израел в този момент и ще видите, че страната е в развой на смяна. По подигравка на ориста ежеседмичните демонстрации против проекта на министър-председателя Нетаняху да промени правосъдната система на Израел и да отслаби Върховния съд на страната се трансфораха в нещо като туристическа атракция. Не на последно място в Тел Авив, където посетителите стоят в балните съботни вечери, с цел да следят морето от израелски флагове, което залива улиците, до момента в който хората скандират, пеят и се сплотяват в символ на митинг.

" Прилича на карнавал, има толкоз доста другарство - просто хората показват, с цел да гласоподават за тях. Това е едно огромно " общество ", което израелците обичат ", изяснява Фиона. Затова и туристите обичат да вървят и да гледат.

И като се има поради, че Тел Авив е един от най-скъпите градове в света, това е гратис развлечение.

В същото време щандовете за фалафели, заведенията за хранене и питейните заведения са оживени, без да се интересуват от всеобщите демонстрации, изпълнили улиците.

 Но въпреки това, огненият израелски темперамент, прочут като сабра, също дава сила на тази дребна страна. Прозвището се отнася до кактусовия плод сабра, който е остър извън, само че сладостен от вътрешната страна.

Той се демонстрира още щом се качваме в таксито след полета до Тел Авив. За благополучие не сме пристигнали в събота вечер, когато с помощта на демонстрациите е невероятно да се кара на всички места. Шофьорите тук работят на правилото " не огледай и не сигнализирай преди маневрата ".

И въпреки всичко Израел е и място, където посрещането е осезаемо. Хората са любопитни, директни и просто се радват, че желаете да ги посетите.

 Ние сме тук, с цел да се насладим на екскурзии до три разнообразни водоема - това, което израелците постоянно назовават " Мед, Мъртвият и Червеният ". Това се отнася за средиземноморското крайбрежие на страната, Мъртво море и Червено море в южния край.

Благодарение на дребния размер на страната, визитата на всяко от " моретата " е елементарно осъществимо в границите на едно пътешестване.

Започваме нашата водна авантюра от Средиземно море, което заема по-голямата част от западната граница на Израел. Базираме се в Тел Авив, в хотел " Кемпински ", който гледа към обширната крайбрежна алея.

 Наемаме колела, защото има специфични алеи за велосипедисти - само че внимавайте, израелците карат колела и употребяват електронни скутери, като че ли карат. Но също по този начин вървим пешком до античния пристанищен град Яффа.

На другия ден пътуваме 50 минути с кола до античния крайбрежен град Кесария. Именно тук сред 22 и 10 година прочие н. е. цар Ирод построява град, чиито остатъци са разпръснати край водата.

От Тел Авив наемаме лидер - Авраам от платформата Tours By Locals, с цел да можем да използваме два часа и половина път с кола до идната ни водна спирка - Мъртво море.

По пътя преглеждаме обекти като Кумран в Юдейската пустиня, където измежду варовиковите скали в редица пещери са открити трудове от III в. пр.н.е., известни като " Свитъците от Мъртво море ".

Съвет към посетителите на Мъртво море. Изключително значимо е да отседнете на място с добра храна, защото няма доста места за хранене. За благополучие, нашият хотел, The Nevo, се оправя чудесно.

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР