Слънцето е приятел на нашето здраве и с негова помощ

...
Слънцето е приятел на нашето здраве и с негова помощ
Коментари Харесай

8 болести, които слънцето лекува

Слънцето е другар на нашето здраве и с негова помощ можем да си помогнем при лекуването на доста болести. Слънчевите бани са постоянно препоръчвани при избрани здравословни проблеми и тяхната лечебна мощ е потвърдена от учени и лекари. В последните години се приказва извънредно доста за вредата на слънчевите лъчи, заплахата от изгаряния и връзката на ултравиолетовите лъчи с най-бързоразвиващия се рак – меланомът. Така е, когато се прекалява с излагането на слънце, това носи опасности за здравето, само че в случай че сме рационални и деликатни, слънчевите лъчи ще ни оказват помощ да се предпазим от доста болести, написа az-jenata.bg.

Вижте кои са те:
Слънчевите бани оказват помощ против кожни болести
Умереното излагане на слънце подкрепя лекуването на някои кожни проблеми като псориазис, акне, екзема, гъбични инфекции по кожата.

Слънцето убива неприятните бактерии
Германските бойци след Първата международна война са знаели за откритията, направени от нобеловия лауреат Нийлс Финсен през 1903-та година за приложението на светлинната терапия и са употребявали слънчевите лъчи, с цел да дезинфекцират и лекуват раните си от борбите.

Редуцира заболяванията на сърцето
Според английско проучване хората умират от сърдечни болести по-често през зимата, в сравнение с през лятото. Според учените това се дължи точно на ниските равнища на витамин D в организма през студените месеци. Доказано е също, че равнищата на холестерола се подвигат още веднъж през зимата, а лятно време спадат, като една от аргументите още веднъж са по-високите равнища на слънчевия витамин в организма.

Слънчевите лъчи намаляват кръвното налягане
Дори еднократно излагане на слънце оказва позитивно въздействие върху хората с високо кръвно и им се отразява удобно. Затова, в случай че сте хипертоници, излагайте се най-малко един път дневно за малко на слънце, само че внимавайте това да не е в най-горещите часове – сред 12 и 16.

И това е забавно - Няколко кг допълнително са потребни за имунитета - още по тематиката четете на най-хубавия здравен уебсайт zdrave.to

Редуцира риска от ракови болести
Звучи малко парадоксално, имайки поради, че слънцето може да отключи появяването на рак на кожата, само че също по този начин може да повлияе позитивно и да понижи риска от поява на други типове рак. Отново с помощта на витамин D, хората, които постоянно се излагат на слънчева светлина, без да прекаляват, са в пъти по-малко застрашени от рак на червата, гърдата, пикочния мехур и стомаха, настояват учените.

Подсилва имунната система
Слънчевите лъчи ускоряват производството на бели кръвни телца, които от своя страна са виновни за подсилването на имунната система и противовъзпалителните процеси в тялото.

Слънцето лекува меланхолия
Когато дните са слънчеви, тъгата изчезва. Слънцето оказва помощ за производството на серотонин (хормон на щастието), по тази причина под въздействие на слънцето хората са по-весели. Според статистиката, в страните, където слънцето грее по-малко, има доста повече хора с меланхолия. Слънчевите дни предизвикат хората да се движат, а това е още една причина да се ликвидира депресията.

Слънчевите лъчи облекчават признаците на Алцхаймер
Клинично проучване измежду пациенти, заболели от Алцхаймер, демонстрира, че тези, които са били постоянно на слънце всеки ден в часовете сред 9 сутринта и 18 часа следобяд, са посочили усъвършенстване в положението си по отношение на пациенти, които не са били излагани на слънце.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР