Слънцето е наш приятел, определено. Напоследък обаче, отвсякъде и с

...
Слънцето е наш приятел, определено. Напоследък обаче, отвсякъде и с
Коментари Харесай

3 начина да се разберем със слънцето

Слънцето е наш другар, несъмнено. Напоследък обаче, отвред и с ненужно плашещ звук се тръби по какъв начин би трябвало да заобикаляме слънцето, какви последици носи и така нататък Но слънцето е от огромно значение за нас и колкото повече, толкоз по-добре. Слънцето спомага за доста жизненоважни функционалности, като да вземем за пример образуване на витамин Д. Скорошни изследвания демонстрират, че световно, а и в България, хората страдат всеобщо от недостиг на витамин Д. А, той е извънредно значим за доста функционалности на човешкия организъм - дава отговор за имунната система, за нервната, за плътността на костите, а неналичието му води до хронична отмалялост, разтърсена имунна система и по-сериозни болести.

Всъщност България попада в тази зона в света, където вместо целесъобразната централизация от 75 nmol/L равнищата на не дребен % от популацията движат от към 50nmol/L. Естествено цифрите са относителни и поради сезона, само че демонстрират доста обезпокоитена наклонност.

И по този начин – слънцето ни е значимо. Но, постоянно има „ само че “. Когато се излагаме на слънце, би трябвало да се грижим за кожата си. Прекомерното и най-много не предпазеното излагане на слънце може да докара до съществени проблеми, даже до рак на кожата.

Затова е значимо да се разберем с този наш другар.

1. Мажете, мажете

Лосионите за слънце не са единствено за плаж. Те са за цялото лято и би трябвало да си слагате когато излизате. Достатъчни са единствено 15 минути слънце на незащитена кожа на възрастен човек, с цел да почнат да настъпват дегенерационни проблеми, а също и зачервяване и изгаряне. Кожата на лицето пък е най-незащитена.

Особено сензитивна е детската и бебешката кожа, където не може да си позволите и секунда без предпазен крем.

Най-важното за лосионите е намазването най-малко 15 минути преди излизане и енергичното втриване в кожата. Не забравяйте ушите, кожата зад ушите, носа, колената и лактите. На плажа тази процедура би трябвало да се повтаря всеки час и изключително след излизане от водата.

Подхождайте с внимание към маслата за загар – те са мощно несъответствуващи (дори и да имат UV фактор) за хора със светла кожа, както и за хора, които не са се излагали на слънце.

[img original]32656421[/img]

2. Покривайте се

Добре е в най-горещите часове на деня, в случай че ви се наложи да илизате, даже и да сте намазани, да се покривате. За дамите с лек шал, шапките са доста потребен,не единствено, фешън аксесоар.

Ползвайте наложително слънчеви очила с тествана UV отбрана. Освен че ще избегнете стареенето на кожата в нежните зони на околоочния силует, ще предпазите и очите си от отблясъците на слънцето. Офталмолозите са безапелационни, че е значимо да употребяваме качествени слънчеви очила както през лятото, по този начин и през слънчевите дни на зимата.

3. Грижата след

Когато сте излагали кожата си на слънце тя е изгубила доста от влагата си, раздразнена е зачервена, даже и да сте слагали щедро слънцезащитен артикул.

Много хора подценяват алергичните реакции на слънцето. Напоследък кожните лекари следят усилване на кожните раздразнения – кожата (особено на лицето) се покрива с пъпчици, още повече при композиция от морска вода и слънце.

Затова е целесъобразно да се използват натурални артикули за облекчение на кожата след излагане на слънце.

Липсата на стероиди, хормони, кортизонни субстанции, алкохол, следи от антибиотици е от основно значение да помогнете на възобновяване на кожата.

От изключителна значимост е препаратът за след слънце да съдържа алое вера, което има охлаждащо и хидратиращо влияние, както и лавандула, която успокоява раздразнената кожа.

Може да се намажете няколко пъти, кожата ви би трябвало да е бувално потопена в потребните съставки, с цел да не остарява и да се възвърне.
 ж Шипки за здраве и хубост  Понеделник е най подобаващият ден за диета Най-лошият ден за започване на диета е през днешния ден  ф 4 потребни съвета за съвършени палачинки  г Идеи за ободряване на плажа
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР