Слънчевото време, птичите песни и празните улици предизвикаха неколцина столичани

...
Слънчевото време, птичите песни и празните улици предизвикаха неколцина столичани
Коментари Харесай

И софиянци пренебрегват разпоредбите на Щаба

Слънчевото време, птичите песни и празните улици провокираха неколцина столичани да подценен препоръките на Оперативния щаб за справяне с ковид и да се разходят в центъра на София.

Това описа четец на news.bg . По думите му, макар множеството шеговити разгласи в обществените мрежи, че има нова услуга - наемане на куче за разходка , мнозина софиянци бяха излезли просто на слънце без формалния мотив - разходка на домакински любим.

За младежите като че ли към момента е мъчно да си показват, че заплахата от болест е действителна и може да доближи и до тях . На централната столична улица " Солунска " пред един от отворените магазини група младежи обсъждаха нещо без да се съобразят с новите правила на обществено другарство - спазването на отдалеченост, демонстрират и фотосите на нашия четец.

Хора на по-зряла възраст необезпокоявани се опитваха да съберат малко слънце и да се раздвижат след удължение на първичните дни на целесъобразно стоене зад стените на дома.

За несъмнено време централната пешеходна столична улица " Витошка " стана като " стъргало " и подсети за времето преди оповестяване на изключително състояние от 13 март, когато бе цялостна с туристи и отдъхващи столичани.

По информация на Общинска полиция тази заран има четири формирани акта в София за нарушаване на възбраната за разхождане в парковете. Два от тях са за разходка в Южния парк и два за разходка на Витоша, прецизираха от Българска национална телевизия.

Вчера във Варна служителите на реда постановиха санкции от по 5000 лв. на 23-ма души , разхождали се в Морската градина на града, тъй като не са спазили наредбите. В отговор в обществените мрежи си появи шегата - " Дубай, Малдивите - не! Бъди тузар - заведи я в Морската - единствено против 5000 лева ".

В същото време в България до този час на 29 март има 338 открити случая на болест с ковид и осем умряли , които са имали и ковид COVID-19.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР