Слънчево и много горещо ще е в понеделник в почти

...
Слънчево и много горещо ще е в понеделник в почти
Коментари Харесай

Опасни жеги в цяла България! Само на морето прохлада

Слънчево и доста горещо ще е в понеделник в съвсем цяла България, с жълт код за рисково високи температури сред 33° и 38°, в София към 34°. По Черноморието ще е относително ветровито, с оптимални температури на въздуха сред 27° и 30°. Днес в страната ще духа слаб южен вятър. Това демонстрира прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българска академия на науките.

За през днешния ден е мощ жълт код за високи температури в 24 области на страната, демонстрира информация на уеб страницата на Национален институт по метеорология и хидрология. Кодът е в действие за областите: Благоевград, Кюстендил, Перник, София град, София област, Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Велико Търново, Габрово, Русе, Търговище, Разград, Силистра, Шумен, Сливен, Ямбол, Хасково, Стара Загора, Пловдив, Пазарджик и Кърджали. В тези области ще бъде горещо, с температури сред 35° и 38°.

Жълтият код значи евентуална заплаха с нараснала възможност за рискови метеорологични феномени. Хората би трябвало да наблюдават прогнозата за времето и да не подхващат непростим риск, изключително при осъществяване на действия, които зависят от времето.

Над планините ще доминира слънчево време. След обяд над планинските и северните региони ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на обособени места там ще превали и прегърми.

Ще духа слаб до сдържан южен, по най-високите върхове западен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 27°, на 2000 метра – към 20°. Атмосферното налягане в утринните часове е към междинното за месеца, само че денем ще се намалява.

Над Черноморието ще бъде най-вече слънчево. След обяд ще има краткотрайни нараствания на облачността, само че превалявания са малко евентуални. Ще духа слаб до сдържан югоизточен вятър. Температурата на морската вода е 23-26°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР