Слънчево и горещо ще е времето в събота, прогнозират синоптиците.

...
Слънчево и горещо ще е времето в събота, прогнозират синоптиците.
Коментари Харесай

Огненият ад продължава! Днес горещините удрят 41 градуса

Слънчево и горещо ще е времето в събота, предвиждат синоптиците. Максималните температури у нас ще са сред 36 и 41 градуса.
Оранжев код за високи температури е разгласен за 17 области на страната за 5 август, събота, сочи информация в уеб страницата на Националния институт по метеорология и хидрология към Българска академия на науките.

Предупреждението е в действие за областите Видинска, Монтанска, Врачанска, Плевенска, Ловешка, Габровска, Великотърновска, Русенска, Кюстендилска, Благоевградска, Пазарджишка, Пловдивска, Старозагорска, Хасковска, Сливенска, Ямболска, Бургаска. Очаква се в тези региони оптималните температури да бъдат над 38 градуса.

В останалите области на страната е разгласен жълт код за високи температури. В тези региони се чака оптималните температури да бъдат сред 35 и 37 градуса.
Атмосферното налягане е малко по-високо от междинното за август, няма да се трансформира значително.

Времето в планините ще е слънчево. Ще духа слаб до сдържан североизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 28 градуса, на 2000 метра - към 20 градуса. ThinkStock/Getty Images Над Черноморието ще е слънчево, след обяд ще духа бриз. Максималните температури на въздуха ще са 32-35 градуса. Температурата на морската вода ще е 25-26 градуса. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР