Слънчевият Благоевград днес беше озарен от дипломатически коли и много

...
Слънчевият Благоевград днес беше озарен от дипломатически коли и много
Коментари Харесай

Благоевград отбеляза тържествено празник на Казахстан

Слънчевият Благоевград през днешния ден беше огрян от дипломатически коли и доста музика от пиринския край. Причината - празнуването на пролетния празник Науръз на град Казахстан. Събитието се организира за пета поредна година, като този път, покрай зала " 22-септември " всички поданици и посетители на града можеха персонално да честват дружно с дипломатическата делегация.
Пролетният празник, знак на Казахстан стартира с осъществяване на Асамбъл " Пирин ", които изпяха едни от значимите си творби. Под аплодисментите на благоевградчани, посланикът на Република Казахстан Темиртай Избистян, както и почетният консул на България там Митко Соколов, благодариха на всички за празненството и не скриха задоволството си от организацията на Благоевград.
Самият дипломат подари на кмета на града доктор Атанас Камбитов за положителните партньорски връзки, като увери, че другарството сред двете страни ще продължи и за в бъдеще.

Камбитов, от своя страна, също направи прочувствена тирада, изпълнена с доста благопожелание към жителите на Казахстан:
" „ За пета поредна година честваме този празник дружно – българи и казахи. Пролетта нормално се свързва с ново начало, с изобилие. Ние може да кажем, че към този момент плодовете ги имаме – едно другарство, което надграждане. Приятелството е нещо, което не се мери в числа, в статистика, или го има или го няма. Сигурен съм, че всичко това което вършим ще даде своите съответни резултати, и в културния продан и в бизнес връзките, във всички аспекти, касаещи двете страни. Благодаря на Н. Пр. Темиртай Избастин и Митко Солаков, че стигнахме дотук. Преди няколко дни открихме и почетно консулство на Грузия в Благоевград. И защото знам, че цифрата седем е знак в Казахстан, Ви поисквам седем дни във всяка седмица в годината да бъдете здрави, щастливи и сполучливи “, сподели кметът
На формалното събитие участваха още ръководителят на общинския съвет - Радослав Тасков, зам.-областния шеф на града Антоанета Янчева, шефът на ОД на МВР- Николай Хаджиев и други представители на общинската и локалната власт. Преди края на събитието, кметът Камбитов получи и почетен знак, знак на дипломатическите връзки, сред Република Кахастан и България. След церемонията от общината бяха организирали галерия под надпис " Казахстан - отдалечен и непосредствен ", която включва фотографии, отдадени на историята на страната.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР