Слънчевите очила са доста разнообразни. Някои едва покриват очите ви,

...
Слънчевите очила са доста разнообразни. Някои едва покриват очите ви,
Коментари Харесай

Любопитни факти за слънчевите очила

Слънчевите очила са много разнородни. Някои едвам покриват очите ви, а други стигат чак до веждите. Колкото и разнородни да са, те постоянно са били свързвани с възприятието за протест и мистерия. Като оставим модата на страна, би трябвало да признаем един факт – слънчевите очила са нужда. Те защищават очите ни от нездравословните слънчеви лъчи освен през лятото. Но не е единствено това. Ето някой забавни обстоятелства за слънчевите очила, които може би не знаехте.
1. Формата на лицето дефинира формата на очилата
Чудите се какви очила да изберете? Формата на лицето ви може да ви подскаже. При кръгло лице изберете очила с по-прави или квадратни форми. Ако лицето ви е овално, съвсем всички модели ще ви паснат, тъй че изборът е елементарен. Ако лицето ви е продълговато по-скоро заложете на кръгли очила, очила вид „ авиатор`` или „ котешки очи “.
2. Те имат дълга и забавна история
Според историята първите слънчеви очила са основани от инуитите. Малко по-късно слънчевите очила са почнали да се употребяват от слепи мъже или от мъже, които са потърпевши в Първата международна война. В началото на 30-те години дамите почнали да карат, носейки слнчеви очила в символ на протест и самостоятелност. С времето се появили доста разновидности на модели,форми и марки. Ако разгледате моделите на очилата от 30-те,40-те,50-те години ще забележите, че всяка една наклонност в днешно време е взор към предишното.Слънчевите очила са много значим аксесоар, който всяка една уважаваща себе си и външния си тип дама има. За пръв път почнало всеобщо произдодство на слънчеви очила още по времето на Наполеон.Той снабдил бойците си с очила.
3. Трябва да се носят постоянно, когато на открито има слънце
Те не са ни нужни единствено през слънчевите дни, тъй като ултравиолетовите лъчи не могат да бъдат спряни от облачността. Любопитен факт е,че 40 минути изложени на блестящо слънце без очила се равнява на 2 часа работа с компютър. За това не си позволявайте да се излагате на слънце без този значим аксесоар.
4. Цвета на очите ви също има значение
Интересен факт е, че хората със сини и сиви очи по-трудно понасят ярката слънчева светлина. Те имат по – огромна потребност от тъмни очила. Ако региона към очите остане незагоряла след няколко дни носене на очилата, значи те са с положително качество.
Слънчевите очила са доста значима част от външният ви тип, за това не ги подценявайте. Освен, че допълват визията ви, те пазят очите ви от толова нездравословните ултравиолетови лъчи. Избирайте очилата си деликатно, според от това дали ви отиват. Слънчевите очила са наложителни за всички – от феновете на модата през спортистите, тайнствените звезди и всеки който не обича яркото слънце.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР