Слънчевите очила и косата, вързана на ниска опашка, са запазените

...
Слънчевите очила и косата, вързана на ниска опашка, са запазените
Коментари Харесай

Карл Лагерфелд и каква е причината цял живот да носи ръкавици

Слънчевите очила и косата, вързана на ниска опашка, са запазените марки на Лагерфелд, които трансформира и в лого на своя бранд. Да не забравяме за ризата с висока, бялата яка, черната вратовръзка, палтото и...кожените ръкавици без пръсти.

С годините ръкавиците се трансфораха в непрекъснат аксесоар и присъщ автограф на дизайнера. Винаги сме си мислили, че непрекъснатото му носене на ръкавици е обвързвано единствено с модата, само че се оказва, че има напълно други аргументи.

В изявление за списание M Magazine през 2012 година дизайнерът приказва искрено за персоналния си жанр, обсъждайки всичко - от отвращението си към джапанките до какви чорапи харесва.

Освен това той споделя и за любовта си към ръкавиците, разкривайки редица аргументи да ги носи толкоз енергично.

" В остарелия протокол е неучтиво да се поздравите с някого, който носи ръкавици. Но ръкавиците вършат ръцете по-дълги. А знаете ли какво значи на френски да имате дълга ръка. Това значи, че сте авторитетни. "

Покойният дизайнер изяснява още, че избира ръкавици без пръсти, тъй като по този начин може да скицира, до момента в който ги носи.

Очарованието на Лагерфелд към ръкавиците обаче по-скоро е обвързвано с неговата злост към ръцете му от ранна възраст.

" Когато бях на 14, желаех да пуша, тъй като желаех да наподобявам пораснал, само че майка ми сподели, че не трябва да пуша, тъй като нямам красиви ръце, а те се набиват на очи, когато човек пуши ".

Немският дизайнер също признава, че заобикаля да носи шапки още веднъж поради несъответствуващ коментар, който майка му е направила, до момента в който е бил на осем. Въпреки многото комплекси, които явно Лагерфелд е имал, главно насадени от майка му, той въпреки всичко съумя да се трансформира в един от най-известните фешън дизайнери в света.

Десетилетия наред Лагерфелд бе в ролята на креативен шеф на Chanel, като провокира една същинска гражданска война в марката.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР