Слънчеви очила, изработени от дърво, е проектирал български дизайнер. Наречени

...
Слънчеви очила, изработени от дърво, е проектирал български дизайнер. Наречени
Коментари Харесай

Българи разработват дървени слънчеви очила - slava.bg

Слънчеви очила, направени от дърво, е проектирал български дизайнер. Наречени DIVAK, очилата се пробват да съчетаят резистентност и жанр – и в този момент търсят поддръжка посредством Kickstarter, съобщи greentech.bg

„ Нашите слънчеви очила са направени от същинско дърво, което им придава топлина и неповторим аспект, “ споделя Кирил Миленов, който е замислил смелата концепция. За да не се чупят елементарно, очилата са направени от многопластова дървесина.

Младият бизнесмен споделя, че методът на потребление на дървесината е ангажиран от самолетната промишленост, тъй че дървесината да е лека и тънка, само че здрава. Слепването се прави с нетоксично лепило, а за стъкла се употребяват висококачествени немски лещи от триацетат, които подсигуряват оптималната отбрана. Гарантира се UV 400 предотвратяване на очите.

Всяка рамка се създава ръчно, написа Кирил Миленов по отношение на техниката на основаване на дървените рамки. За изработката на очилата той употребява брезово дърво.

За момента има два модела в серията: TRIBAL и CAT EYE, които са унисекс. Дръзкият дизайнер се надява да създаде и повече модели в бъдеще.

След като стартира производството на очилата DIVAK, Миленов дава обещание да засажда по 5 дървета за всеки продаден чифт очила. Така той се надява да „ върне “ на природата ресурсите, които е взел за очилата.

По проект би трябвало производството да стартира този месец, а първите доставки да станат факт през юли 2020 година

Изображения: DIVAK в Kickstarter
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР