Слънчевата Нова година посрещат на 19 август, Преображение Господне по

...
Слънчевата Нова година посрещат на 19 август, Преображение Господне по
Коментари Харесай

Настъпи Слънчевата нова година за Бялото братство на учителя Дънов

Слънчевата Нова година посрещат на 19 август, Преображение Господне по остарял жанр, на най-магичното място в Рила почитателите на Петър Дънов. Величественият циркус на Седемте езера е гръбнак на Балканите и енергиен център на света съгласно Учителя, който е един от най-уважаваните философи в света.

Празничната паневритмия е кулминационна точка на Лятната духовна академия, която събира в Рила дъновисти от целия свят, изяснява пред „ Марица “ пловдивчанинът Живко Стоилов, постоянен участник в ритуала от две десетилетия.

На разсъмване на 19 август хората от Бялото приятелство посрещат първите лъчи на Слънцето на Молитвения връх. Така се настройват за най-красивата част - Голямата паневритмия край Петото езеро Махбур, Бъбрека.

И тази година повече от 50 пловдивчани ще танцуват в бяло в магическите кръгове дружно с братя и сестри от Съединени американски щати, Русия, Италия, Англия, Испания. Много са младежите, някои водят даже бебетата си.

Никой не води статистика, само че и тази година над 1200 души ще оформят внушителните пет кръга на поляната край езерото. Тази година всички са изключително разчувствани, защото се навършват цели 80 години от първата паневритмия, изпълнена под управлението на Учителя.

„ Светъл ден!”, си пожелават стотиците хора в бели одежди, преди да се понесат в танца. Плавни придвижвания, красива музика, величествени върхове и езерни огледала - мъчно може да си показа човек по-незабравима панорама. Всички се усмихват, в белите кръгове даже непознатите стават близки като братя.

След осъществяването следва концерт с класическа музика и композиции на Учителя на участници в паневритмията. Задължително е и да си налееш вода от фамозния извор Ръцете, открит и блажен персонално от Учителя.

Изключително вдъхновяващо и пречистващо прекарване, магия, споделя и Татяна Йорданова, друга пловдивчанка, постоянна участничка в паневритмията.

Уникалният танц ще бъде показан следващата година с концерти и демонстрации в границите на програмата на Пловдив като европейска столица на културата.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР