Слънчев понеделник, но на места със слаби валежи, ни очаква

...
Слънчев понеделник, но на места със слаби валежи, ни очаква
Коментари Харесай

Слънчев понеделник, но на места лек дъжд

Слънчев понеделник, само че тук-там със слаби превалявания, ни чака през днешния ден, сочи прогнозата за времето на Национален институт по метеорология и хидрология п. През нощта ще е най-вече ясно, а денем ще доминира слънчево време. Около и след обяд над западната половина от страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и тук-там ще има краткотрайни превалявания от дъжд, съпроводени от гръмотевици, добавя Трафик Нюз.
Ще духа слаб до сдържан североизточен вятър. Температурите едва ще се намалят и оптимални ще са сред 28 и 33 градуса, за София - към 28 градуса.
Под тепетата също не се чака смяна във времето - градусите ще се задържат високи. В първия работен ден за седмицата живакът ще доближи до 33 градуса, като не се чакат превалявания.
По Черноморието ще е най-вече слънчево. Ще духа до сдържан североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат 29-30 градуса. Температурата на морската вода ще е 27 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.
В планините също ще бъде най-вече слънчево. В следобедните часове ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и в масивите от Западна България ще има краткотрайни превалявания от дъжд с гръмотевици. Ще духа слаб до сдържан североизточен вятър.
Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 21 градуса, на 2000 метра - към 14 градуса.
Във вторник ще бъде най-вече слънчево. Около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и тук-там, основно в Западна и Централна България ще превали и прегърми. Преобладаващите оптимални температури ще бъдат сред 28 и 33 градуса.
В сряда ще има повече слънчеви часове, а вероятността за превалявания е дребна. Ще продължи да духа слаб, в източните региони до сдържан вятър от изток-североизток.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР