Слънчев и сух ще бъде месец август тази година, прогнозира

...
Слънчев и сух ще бъде месец август тази година, прогнозира
Коментари Харесай

Август ще бъде слънчев и сух, без екстремни жеги

Слънчев и изсъхнал ще бъде месец август тази година, предвижда климатологът проф. Георги Рачев, учител по синоптичен разбор и синоптична климатология в Геолого-географския факултет на Софийския университет " Св. Климент Охридски.

" Днес, в следобедните часове, може тук-там кратковременно да превали и прегърми. Следващите 2-3 дни ще бъдат хубави, температурите в понеделник ще бъдат много високи ", сподели Рачев, представен от " Фокус ".

" Това лято се отличава с хубави летни температури и без рискови прояви на дълготрайно горещо време. През вторник и сряда има възможност за малко да превали по южното Черноморие ", предвижда Рачев.

" На 28, 29 и 30 юли настъпват така наречен " горещници ", съгласно които се предвижда каква ще бъде зимата. На 28 юли се гадае за декември месец. Ако денят е топъл, то зимата ще бъде студена. 29 юли подхожда на времето през януари, а 30-ти – на февруари ", изясни той, като посочи, че Горещниците тази година ще бъдат с естествени температури за средата на лятото.

" Няма да има рискови температури над 35 градуса, само че ще бъде топло и изсъхнало ", означи климатологът.

Американските метеорологични центрове предвиждат утежняване на времето към 28 юли, сподели проф. Рачев и изясни, че естествените температури може да се намалят с няколко градуса.

Освен това са вероятни валежи в североизточна България, само че това ще бъде за извънредно малко време, в границите на половин ден ", изясни той. Очакват се малко повече превалявания над западна България, само че август е месецът на тихото, умерено и слънчево време, заключи Рачев.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР