Слънчев бряг вече е на 60 години. Първите туристи пристигат

...
Слънчев бряг вече е на 60 години. Първите туристи пристигат
Коментари Харесай

Курортът Слънчев бряг стана на 60 години

Слънчев бряг към този момент е на 60 години. Първите туристи идват през далечната 1959 година в тогава най-новия курорт у нас. 60 години по-късно той е водач в българския морски туризъм и за сезон тук почиват над 2 милиона туристи.

Слънчев Бряг, Несебър

В предишното Слънчев бряг е бил желано място за разходка от жителите на Несебър. На територията на курорта е имало два кладенеца от които локалните черпели вода.

През 2018 година в най-големия ни черноморски курорт са регистрирани 33% растеж на нощувките и 49% на приходите спрямо 2014 година Министърът на туризма Николина Ангелкова съобщи, че при започване на сезона се вижда спад на туристите с към 2%.

Николина Ангелкова, министър на туризма: Най-сериозен проблем на територията на курортите Слънчев бряг и Златни пясъци във връзка с спада имаме във връзка с младежкия туризъм. Там спадът е 55% на Златни пясъци и над 45% в Слънчев бряг. Това важи единствено за двата ни курорта, тъй като те по принцип са били постоянно центрове, които са се употребявали за юношески туризъм, тъй че това ще даде съществени отблясъци във връзка с броя на туристите в двата курорта.
От управлението на комплекса оповестиха, че Слънчев бряг посреща 60-ата си годишнина с 400 камери за видеонаблюдение, които обгръщат цялата крайбрежна алея и със 120 служители на реда, измежду които от Румъния и Полша.
Златко Димитров, изпълнителен шеф на " Слънчев бряг " АД: „ Инвестицията е към милион и половина, към 700 000 лева са единствено за сигурността, към 600 000 имаме в паркоподдържане, озеленяване, видеонаблюдение, защита и към 200 хиляди в рехабилитация на пътища, тротоари, настилки.
Плажната линия на Слънчев бряг е с дължина 5500 метра, построена напълно от дребен пясък. В част от нея има дюни с обща повърхност 86 хектара, представляващи народен резерват. На територията на комплекса през днешния ден са ситуирани над 200 хотела, както и над 100 атракционни заведения, сред които и най-големият воден парк на Балканския полуостров. В началото на новия сезон курортът към този момент се цялостни с туристи, а пикът се чака да бъде през август.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР