Слънчев бряг. Стартирахме редовните проверки по морските плажове, отдадени за

...
Слънчев бряг. Стартирахме редовните проверки по морските плажове, отдадени за
Коментари Харесай

Министерството на туризма проведе първата комплексна проверка на морските плажове

Слънчев бряг. Стартирахме постоянните инспекции по морските плажове, отдадени за стопанисване на концесия и чартърен. Мобилните екипи на Министерството на туризма са по цялото Черноморие. Това заяви министърът на туризма Николина Ангелкова в к. к. " Слънчев бряг ", оповестиха от пресцентъра на министерството. Тя уточни, че това е първата цялостна и сложна инспекция сред МТ, Министерство на вътрешните работи, Главна дирекция „ Пожарна сигурност “ и Регионална инспекция за опазване на околната среда. В мобилната група са включени и представители на РЗИ, Изпълнителна организация „ Морска администрация “ и Община Несебър.
„ На морски плаж „ Слънчев бряг-юг “, предан на концесия, специалистите направиха геодезическо снимане на всички преместваеми обекти, с цел да се откри дали дават отговор на квадратурата на утвърдената скица от министъра на туризма “, сподели Ангелкова и посочи, че квадратурата им отговоря до милиметър и надлежно заемат 2% обща комерсиална повърхност и 2% спомагателна комерсиална повърхност.
Николина Ангелкова уточни, че в границите на комплексната инспекция, Регионална инспекция за опазване на околната среда инспектира дали всички преместваеми обекти и най-много заведенията за хранене са свързани с канализационната мрежа. Тя сподели още, че от своя страна РЗИ са ревизирали оборудването на медицинските пунктове и са направили замервания за звук. Заключението на контролния орган по повод равнищата на звук е, че са спазени условията на Наредба № 6 и следените параметри за вечер и нощ са в граничните стойности. Министър Ангелкова обаче предизвести, че непрестанно ще се вършат инспекции при подадени сигнали.
Министърът на туризма бе безапелационна, че до този миг не са открити неизпълнения по договорите за концесия и наем на морски плажове, свързани с надвишаване на квадратурата на преместваемите обекти. Освен това, броят на спасителите надвишава условията, т.е. има повече спасители, според към този момент утвърдената скица.
Ангелкова подчертава, че това няма да е последната инспекция. „ Целта е да установим от една страна, че се съблюдава закона, а от друга - да осигурим комфорта на всички туристите “, бе безапелационна тя. На място бяха и представители на строителния надзор и контрол на Община Несебър.
По отношение на преместваемите обекти Николина Ангелкова осведоми, че има издадено позволение за слагането им от основния проектант на Община Несебър, като направи уточнението, че Наредба № 10 на Общината не важи за територията на морския плаж, който е извънредно държавна благосъстоятелност и се ползват наредбите на Закона за устройството на територията.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР