Слънчев бряг е на шесто място в света в класация

...
Слънчев бряг е на шесто място в света в класация
Коментари Харесай

Лъскав роден курорт е сред най-достъпните дестинации за покупка на имот от американци

Слънчев бряг е на шесто място в света в ранглиста на уеб страницата realtor.com за десетте най-достъпни морски курорта за покупка на парцел от американци. За съставянето на класацията порталът е изключил страните с ограничаващи политики във връзка с чужденците, които купуват парцели.

Държавите, в които се намират курортите, са оценени по критерии като права на индивида, тъждество сред половете и религиозна независимост, междинна скорост на интернет връзката, дължина на крайбрежието, престъпност, показател на разноските за живот, междинна годишна температура.

Елиминирани са и дестинации, където не може да се откри жилище на стойност под 250 хиляди $, написа investor.bg.

За Слънчев бряг изданието написа, че е прочут курорт на брега на Черно море. Изграден е още през 50-те години на ХХ век по време на някогашния социалистически режим. През последните години курортът притегля от ден на ден европейски и американски купувачи на жилища.

„ Слънчев бряг притегля най-много хора, търсещи различен живот, хора на свободна процедура и ИТ експерти, които могат да работят от всяко място, което изберат “, разяснява Полина Стойкова, изпълнителен шеф на организацията за парцели.

Основното преимущество на Слънчев бряг са цените. Сред страните, за които изданието е събирало данни, единствено три европейски страни са с по-ниски разноски - Беларус, Сърбия и Румъния. Същевременно България е по-отворена за задгранични вложители.
Стойкова показва, че от ден на ден американци вършат запитвания за жилища в региона на Слънчев бряг. Повечето се интересуват от парцели на стойност към 20 хиляди евро (25 хиляди долара), като няма ограничаване за притежателите и да отдават парцелите си чартърен.
Лидер в класацията е Златни рат в Хърватия. Condé Nast Traveler подреди локалната плажна линия на десето място в Европа през предходната година, напомня изданието.

Златни рат се намира на о. Брач в Адриатическо море с население от към 14 хиляди души. Мястото е известно за феновете на уиндсърфинга, падълбординга и други водни спортове.

За разлика от други сходни топ плажове по света обаче Хърватия е много по-достъпна. В непосредственост до брега в региона могат да се намерят къщи за по 165 хиляди евро.

Американците могат да купуват парцели в Хърватия след утвърждение от Министерството на външните работи. Срокът за издаването е от два до шест месеца, защото се изисква постигането на авансово съглашение сред продавача и купувача и доказателство за американско поданство.

На второ място в класацията е подложен Миртос бийч на о. Кефалония, Гърция. Имотите не са ситуирани навръх плажа, само че има задоволително налични жилища в околните села. Процесът по покупка на парцел от американци в Гърция обаче е по-тежък.
На трето място realtor.com слага Тулум, Мексико, чиято известност измежду туристите се усилва в последно време, както и измежду купувачите на парцели от Канада, Съединени американски щати и Европа.

Четвъртата позиция е за порт Диксън, Малайзия, петата – за Прая да Рока, Португалия, а седмата – за Ан Банг Бийч, Виетнам. Последните три места в класацията заемат Ла Конча Бийч, Испания, Доминикал Бийч, Коста Рика, и Салинас, Еквадор.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР