Слънчев бряг да се рекламира като балнеокурорт за лечението на

...
Слънчев бряг да се рекламира като балнеокурорт за лечението на
Коментари Харесай

Туризмът очаква загуби за април в размер на 65 милиона лева

Слънчев бряг да се популяризира като балнеокурорт за лекуването на хора с белодробни болести. За това упорстват в писмо до Министерството на туризма от Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация.

„ Фаталистични прогнози за развиването на туристическия отрасъл няма. Не сме претърпели естествено злополучие и туристическата инфраструктура не е унищожена. Туристическият отрасъл е подготвен да стартира работа незабавно след изключителното състояние “. Това съобщи шефът на Института за разбори и оценки в туризма Румен Драганов.

По думите му загубите за сектора през март са 48 млн. лв., като 30 млн. лв. от тях са загубите на хотелиерите. Очакваните загуби за април са 65 млн. лв., за май – 92 млн. лв..

От асоциацията оферират термина „ 14-а седмица “, с цел да се ориентират какво да подхващат в седмиците преди възобновяване на активността. Прогнозите са, че до 44-ата седмица ще получат цялостно стабилизиране на обстановката.

Интернет платформи за краткосрочно отдаване чартърен започнаха самодейността за краткотраен дом за всеки, който не желае да живее с по-възрастните си близки и желае да се самоизолира като превантивна мярка.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР