Слагат стълба на оградата и мигрантите минават, но нашите гранични

...
Слагат стълба на оградата и мигрантите минават, но нашите гранични
Коментари Харесай

Жители на Голям Дервент: Турците помагат на бежанците!

Слагат стълба на оградата и мигрантите минават, само че нашите гранични служители на реда си  правят работата, показа гражданин на селото

Хората от селоГолям Дервент са изплашени след снощната пукотевица на граничната вадичка, където от патрон покоси млад български служител на реда.

" Сега, за пръв се случват такива неща при нас. Иначе емигранти имаме, минават постоянно, само че до момента не е имало такава престрелка ", показа пред БГНЕС жена от пограничното с Турциясело.

" С групи минават – 12, 18, 20 и 25 индивида, те по този начин бягат. Сутрин, обед, вечер… Граничните си гледат работата, хората, в случай че не са те, смятай, тук ще е чудо… Виждали сме турците по какъв начин им оказват помощ, поставят стълби, качват се и минават, обаче нашите гранични си гледат работят ", добави я неин съселянин.

" Много ясно, че към този момент ще се опасяваме, няма да можем да спим, по тази причина и пущам кучетата… Аз не се и заключвам, вратите ми са отворени и всеки един може да влезе ", разяснява още дамата.

Припомняме ви, че нощес, към 20:35 часа, в региона на 242-ра пирамида към селоГолям Дервент, граничен наряд в състав - сержант Петър Бъчваров и чиновник на Министерството на защитата се натъкват на срез на оградата.

Слизайки от служебното МПС служителят на реда насочва фенера към въпросния срез, последвал е незабавно изстрел от прилежащата територия на Турция, с който служителят на Министерство на вътрешните работи е погубен, разкри през днешния ден основният секретар на Министерство на вътрешните работи Петър Тодоров.

Групата, която е произвела изстрелите, се е отдръпнала към вътрешността на южната ни съседка.

Осъществен е контакт с турските управляващи, подхванати са дейности по определяне на причинителите, с цел да бъдат изправени пред закона.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР