Сладоледите от ниския и средния ценови клас, които се продават

...
Сладоледите от ниския и средния ценови клас, които се продават
Коментари Харесай

Сладоледите - с вредни съставки и почти без мляко

Сладоледите от ниския и междинния ценови клас, които се продават опаковани в комерсиалната мрежа, са цялостни с емулгатори, подсладители и сгъстители, а в тях постоянно липсва един от главните артикули, заложени в рецептата – мляко. След като „ Активни консуматори ” оповестиха, че в насипния сладолед, който продават в София, има бактерии – ешерихия коли, оповестява „ Труд ”. От вестника решили да създадат инспекция на сладоледите в комерсиалните обекти в столицата.

Тя посочила, че най-честите нездравословни субстанции, които търговците поставят в опакованите сладоледи, са хидрогенирани мазнини, написа " Труд ".

В продуктите откриват и хидрогенирани мазнини, които са заместители на растителните мазнини в десертите. Те се считат за „ отровата на 21-век ”, поради по-високата им температура на размразяване, което значи по-трудно разграждане на веществото в организма. Сладоледите са цялостни с няколко типа подсладители, включително глюкоза и декстроза, а настрана от тях прибавят и захар, с която постоянно въглехидратите в сладоледа доближават над 40% от наличието на етикета. Вместо дестилат от ванилия, в десертите всеобщо поставят етилванилин, който обаче не се употребява в храните, идващи от другите страни-членки на Европейски Съюз.

Добавят и оцветители, по-често каротини, само че се срещат и тартазин, и индиготин, които са потвърдени алергени. При покупка на насипен сладолед в някои търговски обекти липсва изписан съставът на вложените артикули, което ни слага под още по-голяма заплаха да открием нездравословни съставки или алергени.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР