Сладкодумецът Андреа ди Робилант ни повежда към Венеция с тази

...
Сладкодумецът Андреа ди Робилант ни повежда към Венеция с тази
Коментари Харесай

Андреа ди Робилант представя „Есен във Венеция“

Сладкодумецът Андреа ди Робилант ни повежда към Венеция с тази любопитна, неустоима, красиво носталгична история за Ърнест Хемингуей и неговата последна муза.



А на 30 януари ще имаме удоволствието да се срещнем с италианския публицист онлайн в София!

По време на лов на патици в Италия Хемингуей се натъква на Адриана Иванчич, впечатляваща осемнайсетгодишна госпожица, преди малко приключила гимназия, и се влюбва в нея.

По-късно ще напише, че когато видял Адриана за пръв път, изпитал чувството че е „ изумен от мълния “ – факсимиле, което евентуално в никакъв случай не би употребявал с изключение на в истинския митологичен смисъл, с цел да опише своята беззащитност пред каприза на боговете.

Прелестната, прелъстителна и палава Адриана става муза на Хемингуей в най-класическия смисъл на тази дума. Тя внася наслада в живота му, въодушевява го, кара го да се усеща още веднъж млад – от време на време даже дете, в случай че се съди по игривите му приумици.

И най-важното, нейното наличие напълва пресъхналия бунар на креативните му сокове и го води към незабравим книжовен подем в късния сезон на живота му…

Андреа ди Робилант е роден в Италия и живее в Рим. Получава образованието си в Колумбийския университет, където специализира интернационалните връзки.

Автор е на „ Венецианска обич “, „ Лучия: венецианският живот в епохата на Наполеон “, „ Неустоимият север: от Венеция до Гренландия по следите на братята Зен “ и „ В гонене на розата “.

„ Есен във Венеция “ се чете по-скоро като разказ, в сравнение с като биография. Населена е с любовници, някогашни съпруги, другари, издатели и даже с изцяло непознати хора, които Папа увлича в своите „ безкрайни празници “, мании и драми.

Андреа ди Робилант ще се срещне с феновете на „ Папа Хемингуей “ и увлекателната биографична прозаичност на 30 януари от 19:00 ч. в Casa Libri!

Вход свободен.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР