Сладко русо момиченце се е заиграло с метални колички, подредило

...
Сладко русо момиченце се е заиграло с метални колички, подредило
Коментари Харесай

Момичето играе с колички, а момчето - с кукли

Сладко русо момиченце се е заиграло с железни колички, подредило ги е като за съревнование и съществено се е задълбочило в ремонта на едната. В това време симпатично момченце грижливо повива кукла в детската количка и дори й припява приспивна песничка. Няма метод да не сте се сблъсквали с сходна панорама на детската площадка.

Реакциите на родителите в близост са постоянно разнообразни. Има такива, които гледат неоправдателно и даже си разрешават неприятни мнения и забележки. Други поддържат родителите, че са дали независимост на децата да играят с каквото им е забавно. Трети въобще не виждат.

Има ли в действителност проблем, в случай че детето демонстрира интерес не към играчки, типични за неговия пол? И по какъв начин е най-правилно да реагираме в такава обстановка.

Защо някои девойки избират футбол пред балет

Правилото, че девойките би трябвало да играят с кукли, а момчетата – с роботи, е отживялост. Но все пак има родители, които не престават да се мръщят, в случай че виждат щерка им да избира типично момчешки игри и играчки, а синът им да залита по момичешките.

Но това е изцяло естествено и в този избор няма нищо притеснително. Единственото, което би трябвало да извършите, е да запазите успокоение и да не го превръщате в драма, тъй като тъкмо вашата реакция може да нанесе контузия на детето, а не фактът, че играе с играчки за другия пол.

В известна степен този избор – кукли за девойки, колички – за момчета, е натрапен и от производителите на играчки в техните рекламни акции. Тъй като е най-лесен, първосигнален, предстоящ от потребителите и печеливш. А в действителност децата би трябвало да имат богат избор и опция да играят с всевъзможен тип играчки, тъй като другите игри и играчки развиват разнообразни техни умения и качества.

Как да реагираме вярно

Бъдете отворени, когато става въпрос за деца. Не се тормозете, в случай че момчето или момичето ви посегне не към това, което сте очаквали. Напротив – включете се и вие в играта. В доста случаи става дума за интервал от растежа, който е нужен на децата, с цел да изградят те значими умения, които ще са им нужни по-нататък. Когато повиват куклата и я приспиват, момчетата в действителност се приготвят за бащинството. А ремонтирайки количката или сглобявайки робота, момиченцата упражняват своите качества да се оправят в непредвидени за тях обстановки.

Именно по тази причина е значимо родителите да не ги подлагат на критика за избора им, да не пробват да ги насочват принудително към различен вид играчки, да не им се подиграват и да не им прикачат обидни прилагателни.

По-лесно ще приемете избора на детето си, в случай че просто не мислите за играчките като характерни за пола, а като подобаващи за развиването му.

Продължава на страницата на

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР