Сладко предизвикателство: Пътеката за сладолед в Ню Хемпшир поставя десетки вкусни места на картата

...
Пътеката за сладолед в Ню Хемпшир е лятна традиция, която
Коментари Харесай

Пътеката за сладолед в Ню Хемпшир е лятна традиция, която води местни жители и туристи до десетки заведения за хранене в целия щат.

Пътеката включва 42 магазина за сладолед, всеки със собствен уникален акцент върху лятната класика. Улучете всичките 42 между Деня на паметта и октомври, като попълните книга с карти по пътя и ще имате шанс за голямата награда. Това е моментна снимка на лятото, която се предлага във всякакви форми, размери - и вкусове.

Меган Кол, която работи в Richardson's Ice Cream в Boscawen, Ню Хемпшир, заведе "CBS Mornings" зад сцената на тяхната работа, която се фокусира върху кремообразни изкушения и уникални вкусове. Семейният магазин за сладолед използва уникалната рецепта от 50-те години на миналия век и купувачите могат да усетят разликата. Предизвикателството със сладолед помага на хората да преминат през вратите, каза собственикът Джим Ричардсън.

„Намираме се в средата на нищото, в район с малко население“, каза Ричардсън, който е един от само тримата работещи на пълен работен ден в магазина, заедно с Кал и съпругата му Сю. „Това наистина води хора тук. След като ни намерят, ако са в рамките на 40 мили от нас, те са склонни да се върнат.“

Само на петнайсет мили оттук, в Санборнтън, Ню Хемпшир, се намират Mulltuck Farm and Creamery. Лори Милър, бивш пожарникар, отвори щанда само преди година със съпругата си, децата им и свекърва си.

„Никога няма лош ден да правиш сладолед в сравнение с това да си пожарникар“, каза Милър. „Аз съм голям мечтател, нали? Току-що получих тази идея, че ще започнем този малък магазин за сладолед... Бяхме много конкретни с искането на среда, където хората да могат да идват и да седят, нали? Доведете децата си. Яж сладолед."

Пътеката за сладолед помогна на магазина да направи точно това.

„Добрият сладолед събира хора отвсякъде. Не мисля, че щяхме да сме тук без пътеката за сладолед “, каза Милър. „Ние имаме еднакво количество редовни посетители в града, както и хора, просто изживяващи пътеката на сладоледа.“

Пътеката се простира на север до Moose Alley Cones в Питсбърг, която е само на 14 мили от границата с Канада. Магазини могат да бъдат намерени покрай най-големите магистрали в щата и на най-малките му задни пътища.

Докато повечето от тези по пътеката мислят за сладолед, той всъщност е създаден от Granite State Dairy Promotion, организация с нестопанска цел, финансирана от млекопроизводителите в щата. Според директора Ейми Хол пътеката е започната като начин да се повиши осведомеността за млекопроизводителите в района. През 1970 г. Ню Хемпшир имаше над 800 семейни млечни ферми. Сега остават само 90, каза Хол.

„Едно от любимите ми неща, които казвам, е „Няма крави, няма сладолед“, каза Хол. „И знаете ли, това е 100% вярно.“

Това мото е подчертано в Ilsley's, щанд за сладолед, управляван от млекопроизводителя Лиза Илсли. Тя е пето поколение млекопроизводител, който управлява „истинска малка ферма“ само с 15 крави и, разбира се, щанд за сладолед.

„Знаех, че наистина трябва да направя нещо, освен просто да доя кравите и да доставям млякото на едро“, каза Илсли. „Ето защо започнах щанда за сладолед. Ето ни девет години по-късно и все още сме силни.“

Майк Аткинсън се натъкна на този на Илсли, докато завършваше пътеката. Това е третата година, в която той изпълнява предизвикателството, след като участва всяка година от 2016 г. насам. Миналата година той дори спечели голямата награда – суичър „Яж като крава“, карта за подарък и набор от продукти на Ню Хемпшир. Но истинската награда е пътуването, каза той.

„Наистина се радвам да се срещна с хората и някои от магазините са наистина, наистина уникални“, каза Аткинсън. „В един от магазините нямаха никого. Влизаш, изваждаш сладоледа си от фризера, слагаш парите си в плик... Това е старият Ню Хемпшир.“

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР