Сладките картофи са добър източник на диетични фибри и хранителни

...
Сладките картофи са добър източник на диетични фибри и хранителни
Коментари Харесай

Водата от варене на сладки картофи помага за отслабване

Сладките картофи са добър източник на диетични фибри и хранителни субстанции като витамин А, витамин B5, витамин В6, витамин С и манган. Освен това, учени откриха, че нишестената вода, в която са врели сладки картофи, оказва помощ за събаряне на непотребни килограми.

Д-р Кожи Ишигуро и сътрудниците му са разкрили, че протеините във водата от сладките картофи потискат апетита и понижават мазнините при мишки и считат, че същите резултати могат да бъдат възпроизведени и при хората.

15% от сладките картофи се употребяват за производство на дестилирани спиртни питиета, нишесте и модифицирани храни, само че огромна част от отпадъчната вода се изхвърля, което вреди на околната среда.

„ Изхвърляме големи количества отпадъчна вода, която съдържа протеини от сладки картофи – нашата догадка беше, че те могат се отразят върху телесното тегло, мастната тъкан и други фактори – изяснява доктор Ишигуро. – намирането на различни способи за потребление на отпадната вода от сладките картофи може да бъде потребно за околната среда и индустрията, само че също по този начин и за здравето. “

Мишките, разграничени на две групи, били сложени на високомазнинна диета, като едната група получава огромно количество пептиден протеин от сладки картофи, получен от отпадната вода при процеса на варене. Другата група получава храна с ниска централизация на този протеин.

След 28 дни мишките, хранени с висока централизация на картофен протеин, отслабнали, което допуска, че веществото играе основна роля при управлението на апетита и разграждането на мазнините.

Мишките, хранени с картофения протеин, показват доста по-ниско телесно тегло и чернодробна маса, по-високи нива на хормоните, регулиращи глада и липидния метаболизъм, по-нисък холестерол и триглицериди.

Резултатите са доста обещаващи и дават нови благоприятни условия водата от сладките картофи да бъде употребена, вместо просто да се изхвърля.

Източник: Healthiestblog

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР