Сладки, ярко оцветени, цитрусовите плодове носят слънчева светлина в себе

...
Сладки, ярко оцветени, цитрусовите плодове носят слънчева светлина в себе
Коментари Харесай

Най-полезните цитрусови плодове

Сладки, блестящо оцветени, цитрусовите плодове носят слънчева светлина в себе си. Но цитрусовите плодове са освен ароматни и красиви – те са и доста потребни.

Този клас плодове включва лимони, лайм, портокали и грейпфрут, както и доста други хибриди и сортове. Те порастват по цъфтящи дървета и шубраци и се характеризират с цветна кожа и бяла вътрешност, която обгръща сочни сегменти. Интересно е, че съвсем една трета от всички цитрусови плодове се употребяват за подготвяне на сок, оповестяват от foodpanda.

Лимон и грейпфрут- плодове са отличен източник на витамин С, хранително вещество, което укрепва имунната система и поддържа кожата ви гладка и еластична.

Мандарините имат доста калий, фосфор, магнезий и мед.

Цитрусите включват над 60 разновидности на флавоноиди, каротеноиди и етерични масла, и те са виновни за доста от изгодите за здравето.

Влакната в цитрусите имат няколко изгоди за здравето, в това число възстановяване на здравето на храносмилателната система и подкрепяне на загубата на тегло.

Портокалите са изключително богати на разтворими фибри, тип влакно, което оказва помощ за намаление на равнищата на холестерола.

В съпоставяне с другите плодове и зеленчуци, цитрусовите плодове са неповторими с това, че имат по-високо съответствие на разтворими към неразтворими фибри.

Цитрусовите плодове са с ниско наличие на калории, което ги прави добър избор за хора, които желаят да изгубят или запазят тежестта си.

Могат да понижат риска от камъни в бъбреците. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР