Сладка царевица и паста не са традиционни съставки на едно

...
Сладка царевица и паста не са традиционни съставки на едно
Коментари Харесай

Бърза и лесна вечеря: Паста с царевица и люта чушка

Сладка царевица и паста не са обичайни съставки на едно ядене, само че правят идеална работа в тази бърза вечеря в средата на седмицата.
Предложената рецепта е за 4 порции, при положение, че сте повече хора, увеличете количеството на съставките, а те са следните:
·Швейцарско цвекло (около 250 г), стъблата и листата се разделят
2 зелени люти чушки, нарязани на ситно
Зърната от 2–3 кочана царевица или 350гр консерва
400гр паста
Екстра върджин зехтин
морска сол
 Рецепта за веган спагети с гъби Рецепта за веган спагети с гъби
Време е да зарадваме всички фенове на веган ястията с една рецепта за  кремообразна паста. Ще се радваме, в случай че решите да я о...
250 гр сирене рикота или веган рикота
Кората и сокът от един лимон
Една шепа босилек, откъснати листа
Начин на подготвяне:
1. Оставете да заври в бездънен съд вода, която би трябвало да подсолите при завирането. Нарежете на ситно дръжките и накъсайте листата на цвеклото и нарежете на ситно лютите чушки. Добавете макароните към врящата вода и гответе съгласно инструкциите на пакета.
 Рецептата за паста със сирене фета, която стана шлагер в TikTok Рецептата за паста със сирене фета, която стана шлагер в TikTok
Представяме ви рецептата за паста със сирене фета, която стана същински шлагер в обществените мрежи. Първоначално тя бе показана от блогъ...
2. Докато пастата се вари, загрейте супена лъжица олио в огромен тиган на сдържан огън, по-късно прибавете царевицата (отцедена, в случай че употребявате от консерва) и огромна щипка морска сол и черен пипер. Пържете четири до пет минути (няколко минути по-дълго, в случай че употребявате замразена царевица), до момента в който зърната омекнат и стартират да покафеняват.
3. След това прибавете стръковете цвекло и гответе още няколко минути, преди да добавите листата и лютите чушки. Гответе още четири до пет минути, до момента в който листата изсъхнат.
4. Изцедете готовата паста, като запазите огромна чаша от водата за след това. Добавете пастата в тигана с половината рикота и половината непокътната вода от пастата и разбъркайте добре. Изключете котлона, по-късно прибавете лимоновата кора и сока. Преценете тогава, в случай че е належащо, прибавете още вода за готвене, тъй че най-после да се получите копринен сос, който покрива всяко парче пастата. Поръсете върху ястието по-голямата част от босилека. С лъжица поставете пастата в купички, от горната страна лъжица от остатъка от рикотата и завършете с последното от листата на босилека.
Ястието се подготвя бързо, инструкциите от рецептата не биха затруднили даже и тези, които в никакъв случай не са приготвяли вечеря. Още по-лесна ще е потреблението.
То е извънредно вкусно и сигурно ще внесете многообразие на масата, а за какво да не стане традиция един път в седмицата да пробвате нещо нетрадиционно. Започнете с пастата със сладка царевица и зелен пипер.

Още от РЕЦЕПТИ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР