Слад като оправи всичко друго, ДАНС реши да се концентрира

...
Слад като оправи всичко друго, ДАНС реши да се концентрира
Коментари Харесай

ДАНС към агентите си: Или физическа подготовка, или пешеходни походи

Слад като оправи всичко друго, ДАНС реши да се концентрира върху физическата подготовка на чиновниците си. Агенцията пусна в държавния Портал за публични разисквания специфичен план за Инструкция за изискванията и реда за поддържане на физическата подготовка на държавните чиновници в Държавна организация „ Национална сигурност ”. 

От нея излиза наяве, че всички са длъжни да организират засилена физическа подготовка, а тези, които не могат ще би трябвало да вървят на пешеходни походи.

От инструкцията излиза наяве, че физическата подготовка въпреки всичко ще бъде съобразена с професианалната активност, спецификата и динамичността на оперативната конюнктура, с равнището на физическа подготовка, с професионалната ангажираност, с възрастта и пола. Определя се и, че тази подготовка ще е обща и специализарана.

Като цяло обаче е несъмнено: " Държавните чиновници в ДАНС реализират обща физическа подготовка посредством занимания с физически извършения или тип спорт в откритото за ДАНС работно време за не по-малко от два астрономически часа седмично - вторник и четвъртък по един час в работно време и един час в извънработно време, които са поредни ".

Веднага по-късно излиза наяве, че тези, които не поддържат физическата си подготовка, ще би трябвало да вземат участие в пешеходни походи, които щели да се организират веднъж месечно в границите на един работен ден. Въпросните походи щели да се провеждат " от структурни звена на организацията с равнище отдел или независим бранш, или по-високо ".  Предвидено е да се изготвят специфични проекти за тези походи.  " За всеки обособен туристически поход се изготвя лист на чиновниците, които ще вземат присъединяване в него, като наложително се дефинират чиновници, които ще бъдат на работните си места ", написа още в инструкцията.

Предвиден е и специфичен надзор, който щял да се прави " годишно посредством тестови акумулатори при унифицирани условия (критерии за оценка, технология на премерване, отчитане и вписване на резултатите) ". Нямало да има надзор на физическата подготовка на държавните чиновници, които заемат длъжности, за които първичната професионална подготовка не е наложителна. Проверката щяла да бъде за служители, заемащи служба основен специалист или по - ниска.

Въпросният план дори съдържа определение за „ физическа подготовка “. Освен това има и " задачите за които същата се организира, типа и главните форми на заниманията, както и уреждане на реда за поддържането й според от това дали чиновниците на Агенцията са длъжни да подържат обща или профилирана подготовка ". Като предстоящ резултат от използването й пък е записано основаването на " съответен юридически ред за поддържане на физическата подготовка от държавните чиновници на Агенцията според от качествата и уменията, който същите следва да имат при осъществяването на служебните им отговорности ".

 

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР