Слабото звено в служебния кабинет е Бойко Рашков. Един министър

...
Слабото звено в служебния кабинет е Бойко Рашков. Един министър
Коментари Харесай

Андрей Райчев: Бойко Рашков e слабото звено в служебния кабинет

Слабото звено в служебния кабинет е Бойко Рашков. Един министър на вътрешните работи би трябвало да е по-мълчалив и въздържан, а не да приказва толкоз доста, а когато приказва, би трябвало да приказва с обстоятелства. Не може вътрешен министър да излиза ѝ да споделя, че надали не някогашният министър председател Бойко Борисов бил канибал. Това не е съществено. Ясно е, че има подлсушвания - щом може да се снима министър председателят в спалнята му, какво да приказваме за опозицията. Последният метод да прекратим подлсушването обаче е с такива бомбастични изказвания за човекоядци.

Това сподели в предаването " Още от деня " по Българска национална телевизия социологът Андрей Райчев, който разяснява последните политически събития в страната.

" Бойко Рашков е лъжицата с катран в тази относително хубава чорба наречена служебно държавно управление. Други министри вършат доста положително усещане - млади, образовани и възпитани. В моите очи вътрешният министър се държи несъответстващо. Ръководителите на служби не би трябвало да се опасяват от политиците, а от нас елементарните жители. За да стане това, Народното събрание би трябвало да направи комисия, би трябвало да се приказва умерено и безшумно по тематиката. Тези служби би трябвало да престанат да вършат каквото си желаят ", безапелационен бе той.

" Смяната на модела в страната минава през законодателни промени. Трябва да се приключи репресивната атмосфера и неприятната злопаметност. Не би трябвало да се прави това на ГЕРБ, за което са упреквани. Трябва да се разведри атмосферата и да се спре с надцакването. ГЕРБ също преувеличават и изпускат нервите си, само че някои от техните изказвания са правилни. Как да реагираш на изказванието на някакъв човек, че Борисов го заплашвал, че ще яде месо. Това е цялостна нелепост. Не мисля, че с тази патаклама ще се срути ГЕРБ. Трябва да се приказва умерено и да се вършат прагматични оферти. По този метод се държи Христо Иванов от " Демократична България " (ДБ) и получава моите похвали ", разгласи Райчев.

" В момента Слави Трифонов още веднъж залага на безмълвна позиция, която надали ще е цялостно безмълвие като на предходните избори. ГЕРБ се борят да оцелеят. Там има спад, само че никога сриване. Българска социалистическа партия се борят сами със себе си. Демократична България бележат растеж, Движение за права и свободи постоянно си е било Движение за права и свободи и си е на същото място. Мая Манолова съгласно мен няма да има проблем да прескочи бариерата за влизане в Народното събрание, Патриотите са на ръба, а на хоризонта още веднъж не се вижда Васил Божков.

Социолозите вярно предвиждат, че борбата за първото място на 11 юли ще бъде сред " ИТН " (ИТН) и ГЕРБ, като резултатът е сложен за прогнозиране. Когато мандатът обаче отиде при Има Такъв Народ, те няма да могат да го върнат, както направиха в предния парламент. Слави Трифонов няма да има право на подобен ход, тъй като тези избори към този момент се организират при разнообразни правила - напълно машинно гласоподаване, гласуването в чужбина се разшири, няма да има платен избор ", направи прогноза Андрей Райчев за идните избори на 11 юли.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР