Слабото представяне на Григор Димитров във финала в Ротердам срещу

...
Слабото представяне на Григор Димитров във финала в Ротердам срещу
Коментари Харесай

Григор Димитров е заболял в нощта преди мача с Федерер, каза директорът на турнира

Слабото показване на Григор Димитров във финала в Ротердам против Роджър Федерер и неналичието на отпор против носителя на 20 трофеи от Големия шлем се дължи на здравословен проблем. Това разкри шефът на шампионата в холандския град Рихард Крайчек на конференция.

" През предходната нощ той се е разболял. Определено не беше 100% във физическо отношение. Извини ми се няколко пъти, само че аз му благодаря, че изигра финала. Това е класа от негова страна ", сподели Крайчек.

Той изясни, че Димитров нито за миг не е загатнал, че няма да излезе във финалния мач и е настоял да играе.

Победителят Федерер, който се нуждаеше единствено от 55 минути, с цел да си обезпечи 97-а купа в кариерата, също разяснява това. " Взех преимущество, че Григор не се усещаше добре. Това е част от играта ", сподели Маестрото.

Krajicek about runner-up Dimitrov: "Last night he got sick. He obviously wasn't at a hundred per cent. He apologized to me several times. I thanked him for finishing the final. That is classy. " #abnamrowt
— ABN AMRO WTT (@abnamrowtt) February 18, 2018

След дуела Димитров избра да не приказва за здравословното си положение, а за играта.

" За страдание никой тенис мач не продължава единствено няколко гейма. Опитах се да трансформира нещо, само че не се получи. Няма да е почтено да се извинявам със здравословно положение. Роджър игра ужасно ", сподели Димитров пред tennis24.

По време на срещата имаше миг, в който българският тенисист влезе в разговор със съдията на стола Дамиен Дюмюсоа. " Не, не се преструвам... " Тези думи бяха уловени от камерите от устата на Димитров.

" Дюмюсоа несъмнено не го попита дали се раздава на 100%, а и подобен въпрос би бил извънредно непочтен и неточен. Но нещо в тона му засегна българина. Димитров му показа, че не се е чувствал добре предната нощ, само че имаше и други реплики. Ще създадем всичко допустимо да разплетем всичко към диалога ", съобщи коментаторът на Sky Sports.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР