Слабостта на еврото и високата инфлация увеличават вероятността от рецесия

...
Слабостта на еврото и високата инфлация увеличават вероятността от рецесия
Коментари Харесай

Шефът на Световната банка предупреди за риск от рецесия в Европа

„ Слабостта на еврото и високата инфлация усилват вероятността от криза в Европа “, сподели Малпас, говорейки в Станфордския университет. Той също по този начин означи, че Световната банка вижда опасности от ограничение на растежа на европейската стопанска система за дълъг интервал от време.

В понеделник ръководителят на Европейската централна банка Кристин Лагард сподели, че Брутният вътрешен продукт на еврозоната евентуално ще намалее през четвъртото тримесечие на 2022 година и първото тримесечие на 2023 година Лагард напомни, че в главния сюжет на ЕЦБ се чака Брутният вътрешен продукт на еврозоната да нарасне с 0,9% през идната година, до момента в който в неподходящия сюжет, някои от детайлите на който към този момент са приложени все още на компилацията, се чака криза от 0,9%.

В същото време Дейвид Малпас предизвести, че ще са нужни години, с цел да се диверсифицира международното произвеждане на сила.

„ Съгласно сегашните политики, ще минат години, до момента в който международното произвеждане на сила се диверсифицира “, сподели той. Транслацията се предаваше на уеб страницата на Световната банка
...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР