Слабостите от доклада на ДАНС за БАЦИС са отстранени. Всичко,

...
Слабостите от доклада на ДАНС за БАЦИС са отстранени. Всичко,
Коментари Харесай

Горанов: Слабостите от доклада за БАЦИС са отстранени

Слабостите от отчета на ДАНС за БАЦИС са отстранени. Всичко, което сме разкрили като недостатъци е отстранено от дълго време, съобщи министърът на финансите Горанов.

„ Чел съм този отчет доста от дълго време и всичко, което е трябвало да вземем като дейности, на база на отчета, е подхванато доста от дълго време. Това е част от опита да се извърши със наличие претекста за вота на съмнение. Изключително е нескопосано. Не прави чест на опозицията, че когато го изиска, не сподели цялата истина “, разяснява Владислав Горанов.

Според министъра на финансите от този отчет няма да излезе нещо, което чакат като мотив от Българска социалистическа партия. „ Най-малкото на фона на това, че по отношение на 2014 година, 2017 година приключи с 6,5 милиарда повече доходи. Докладът на ДАНС е вътрешен за страната документ. Даже още тогава, когато го сътвориха, сътрудниците от ДАНС се чудех за какво са решили да бъде конфиденциален. Аз нямам терзания, нито преди, нито в този момент.

„ Именно по самодейност на Агенция „ Митници “ стартира тази инспекция от страна на ДАНС “, разясни Горанов. Според него регистрираните недостатъци в отчета на ДАНС са чисто софтуерни и са девет на брой. По думите му те са свързани със сигурността на системата и опцията тя да бъде манипулирана извън от злонамерени офанзиви.

„ Всяка система крие опасности да бъде пробита от вън. Спомнете си на Централно разузнавателно управление на САЩ какъв брой данни изтекоха. Ние не сме вървели след събитията. Предприели сме ограничения, неслучайно сме насочили вниманието на службите “, сподели Горанов.

Министърът на финансите добави, че от Агенция „ Митници “ ще възложат един външен одит за БАЦИС.

В понеделник ще се организира изключително съвещание на Комисията по вътрешна сигурност и публичен ред и на Бюджетна комисия, на което ще бъде разисквано какво е подхванато през 2016 година и по какъв начин действа системата.

Доволен съм от метода, по който действа системата, макар че битката против контрабандата е безспирна и би трябвало да продължава всеки ден “, съобщи министърът на финансите и регистрира, че има по-добра събираемост.

„ От към 27 % данъчни доходи като дял от Брутният вътрешен продукт за 2014 година в 2017 година приключваме с 29,5 %. Тези повишавания на данъчните доходи в Брутният вътрешен продукт значат единствено едно – по-голяма събираемост “, разясни Горанов.

Припомняме, че Българска социалистическа партия изиска разсекретяване на отчета на ДАНС, който е изпратен на основния прокурор, който пък го е препратил на премиера през август 2016 година.От две години е открита опасност за националната сигурност, само че министър председателят не реагира, съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова. Тя не изнесе имена и данни, защото отчетът е конфиденциален. Но съгласно социалистите системата е пробивна и изчезват едни камиони с акцизни артикули.

В същото време от ГЕРБ обявиха, че нямат нищо срещу да разсекретят отчета.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР