Слабо земетресение беше регистрирано рано тази сутрин близо до Перник.

...
Слабо земетресение беше регистрирано рано тази сутрин близо до Перник.
Коментари Харесай

Слаб трус край Перник тази сутрин

Слабо земетресение беше записано рано тази заран покрай Перник.

Трусът е бил с магнитуд 3,5 по Рихтер и е станало в 4:53 ч. на дълбочина към 15 км, демонстрира информация в уеб страницата на института по сеизмология към Българска академия на науките. 

Усетено е най-силно в кв. „ Рудничар “ в Перник, само че и по високите елементи в западните и югозапданите региони на столицата.

Няма данни за вреди или потърпевши.

Жители на Перник оповестяват, че са чули нещо като пукот, само че дежурният сеизмолог на Българска академия на науките Благовеста Бабачкова посочи пред bTV, че това е всекидневно за земетресенията в Перник – дължи се на геоложка специфичност, не е обвързвано със силата на земетресението, не е рисково и се чува, даже трусът да не се усети – „ просто тези трусове в Перник се усещат по този начин “, сподели тя.

Това е едва земетресение, земетресения с подобен магнитуд у нас се случват приблизително един път месечно, сподели още Бабачкова. Тя добави, че при слаби трусове не може да се приказва за вторични земетресения, би могло да има още някой трус, само че към този момент подобен не е усетен.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР