Слабо търсене и предлагане, но високи цени. С това се

...
Слабо търсене и предлагане, но високи цени. С това се
Коментари Харесай

Видин: Слабо търсене и предлагане, но високи цени

Слабо търсене и предложение, само че високи цени. С това се характеризира пазарът на жилища във Видин. Средната цена на гарсониерите и двустайните жилища са малко над 300 EUR/кв.м, сочат данните на най-големия уебсайт за недвижими парцели imot.bg . Офертите обаче не са повече от 50. Най-много се оферират жилища с три стаи – над 60 броя. Средната цена е към 360 EUR/кв.м.

„ Имаше леко оживление през летния сезон, когато хората си идваха от чужбина, най-вече те търсеха. Всяка година е друго, тази година търсеха тристайни жилища, тухла в квартал Калето най-много. Има търсене на гарсониери, само че няма съвсем никакво предложение. Предимно имаме последни етажи, крайни региони, само че си стоят от от дълго време на пазара и няма търсене. Самият покупател разполага с избрана сума пари, подготвен е да изчака в случай че няма това, което търси. Когато продавач пристигна при нас, желаеме първо да огледаме парцела, вършим една груба оценка по отношение на предишни покупко-продажби в този регион и споделяме цената, която дава отговор на парцела, в случай че продавача желае да получи по-висока цена и е подготвен да чака, одобряваме неговата цена и парцела си остава на пазара дълго време”, споделя брокерът Катя Цветкова, представена от БНР.

Над 50% от българите живеят в тухлени къщи, а 45% - в жилища в блокове, сочат последните данни на Eurostat. Близо 85% от българите имат лично жилище, като продължаваме да сме на едно от челните места по този индикатор в Европа. Притежаваме близо 3.9 милиона жилища. От тях 2.6 милиона са в градовете, а 1.3 милиона в селата. Над 600 000 здания са от бетон и тухла, а 1.5 милиона – от тухла и гредоред. От стоманобетон са 75 000 здания. Броят на панелните постройки е близо 19 000 с над 900 000 жилища. Най-висок % на необитаеми парцели има в селата.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР