Слабо осветление, липса на кошчета за боклук, счупени съоръжения, износени

...
Слабо осветление, липса на кошчета за боклук, счупени съоръжения, износени
Коментари Харесай

Опасна площадка застрашава живота на деца във Варна

Слабо осветяване, липса на кошчета за отпадък, счупени уреди, износени или изчезнали седалки, огънати пейки, клатещи се беседки . Така ни посреща една от най-големите детски площадки във Варна – в квартал „ Чайка “.

Пред сътрудник на DarikNews.bg Дора Георгиева , баба на 6-годишно момче, описа , че площадката е първата осъвременена и реновирана във варненския квартал . В началото всички атракциони са били нови и чисти, само че поради несъразмерното потребление на парка от родители и деца и неналичието на навременна поддръжка, се стигнало до тази неприятна панорама, която може да се види и през днешния ден.

Преди няколко седмици две деца са паднали от висока пързалка в парка поради строшен и изкъртен парапет, който е липсвал и на който е трябвало да се задържат.

„ Десет дни пързалката заставам необезопасена и застрашаваща нашите деца и внуци , няколко майки са се обаждали до съответните органи, само че отговор и решение на казуса нямаше. Тук желая да благодаря на бързата реакция на DarikNews.bg , които са се свързали с Дирекция „ Инженерна инфраструктура и благоустрояване “ към Община Варна и с помощта на които часове по-късно казусът беше позволен, подложен бе нов парапет, с цел да могат децата още веднъж да употребяват огромната пързалка на площадката “, споделя още бабата на 6-годишното момче.

Площадката е издигната преди повече от 15 години, като поддръжката ѝ е стопирана от близо 5.

„ От близо месец има светлина в тунела - паркът е оборудван с нови лампи, имаме си нощно осветяване, сложени са нови кошове за отпадък, само че положението на площадката към момента не е цветущо – някои уреди се нуждаят от незабавно ободряване и пребоядисване, други – от съществено поправяне. Чистотата на площадката също не е за подценяване – рядко се мете в нея, а кошовете преливат от отпадъци, като през топлите дни се носи ужасна миризма “, споделя майката Боряна Иванова , която срещнахме на площадката.

Паркингът, който е и един от входовете на парка, е в окаяно положение – плочките са начупени и разрушени, заради което са се образували големи кратери, застрашаващи дребните непрекъснато бягащи деца.

„ Надяваме се в най-скоро време всички обновления, от които се нуждае нашата площадка, да станат действителност, с цел да накараме това място още веднъж да се „ съживи “ и още веднъж да бъде обичан ъгъл за всички младежи “, приключва Дора Георгиева.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР