Слабо известен руски медиен мениджър в тесни търговски връзки с

...
Слабо известен руски медиен мениджър в тесни търговски връзки с
Коментари Харесай

Близък до Кремъл играч купи водещия руски бизнес вестник Ведомости

Слабо прочут съветски медиен управител в тесни търговски връзки с страната купи водещия бизнес ежедневник " Ведомости ", откакто предходният опит за придобиването му от други купувачи пропадна, а в това време се разгоря скандал за цензура, заяви в понеделник английският " Файненшъл таймс ".

От екипа на " Ведомости " споделят, че появяването в последния миг Иван Еремин, който е избавил продажбата, надали ще отслаби борбата с новия редактор, който те упрекват, че е забранил да се написа по тематики, считани от Кремъл за табу.

Според публицистите конфликтът за вестника демонстрира, че Кремъл желае да ускори контрола си върху дребното останали самостоятелни медии. В последните години няколко други медии бяха продадени на близки до Кремъл притежатели, които назначиха в тях комфортни редактори, провокирайки всеобщо овакантяване на публицисти.

Консорциум, воден от издателя Демян Кудрявцев, закупи през 2015 година " Ведомости ", съоснован преди този момент от " Файненшъл таймс " и " Уолстрийт джърнал " - откакто Русия ограничи задграничната благосъстоятелност на медиите до 20%.

В публицистична публикация, оповестена след оповестяването на договорката, редакторите на " Ведомости " Павел Аптекар и Владимир Рувински декларират, че в този момент оцеляването на изданието е обезпечено, само че е неразбираемо по какъв начин ще наподобява то. Двамата редактори предизвестяват, че Еремин има репутацията на човек, който интензивно колаборира с държавните управляващи и " приготвя и разгласява материали в полза на клиентите си ". " Ние не изключваме, че новият притежател ще се опита да приложи своя нормален бизнес модел " и във " Ведомости ", пишат Аптекар и Рувински.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР