Слабият човек е способен само на насилие, но не и

...
Слабият човек е способен само на насилие, но не и
Коментари Харесай

Проявата на любовта е проява на сила, а не на слабост

Слабият човек е кадърен единствено на принуждение, само че не и на същинска обич. Така той се пази. Истински мощният човек знае по какъв начин да обича и не се срами да покаже възприятията си.

Израснах в огромен град и доста бързо разбрах какъв брой е рисково да бъдеш уязвим. Въпросът е подложен както следва: „ Уязвимостта и мъжествеността са взаимно изключващи се понятия “. Моите връстници и аз непрекъснато бяхме напрегнат от този стандарт. Следователно, с цел да потвърдим какъв брой сте готини, трябваше непрекъснато да демонстрираме своята мощ.

Вероятно имах по-голям шанс от другите. Факт е, че татко ми беше доста умен и мощен и заради това със личен образец ме учеше по какъв начин да се грижа за себе си.

Той ми изясни, че един от съставените елементи на мъжествеността е любовта. Това са усеща, които изпитва всеки един човек! Очевидно множеството ми връстници не са имали толкоз прелестен образец за подражателство.

Съвременният метод на живот в обществото се стреми да потисне (съзнателно и несъзнателно) женската сила. Нещо повече, както женската, по този начин и мъжката. Неговата цел е потомство мъже, които ще бъдат „ неуязвими “, което значи, че ще възприемат израза на любовта и възприятията като уязвимост. Така породи избран стандарт на неустрашимост, който е главната характерност на пола в актуалния свят. В този случай мъжете нямат различен избор, с изключение на да угнетен женската си сила. Как? Изхвърляне на такива качества като съчувствие, съпричастност, прочувствена неприкритост и креативност.

Това прочувствено угнетяване не остава неусетно. Не разрешава на мъжете да се разкрият като сътрудници, съпрузи, татковци и синове.

Натискът и подигравките на връстниците са толкоз огромни, че момчетата несъзнателно са принудени да сдържат страстите си. В противоположен случай ще станете слабак, на който всички ще се подиграват! В последна сметка натрупващата се прочувствена болежка доближава точка на шупване и не вижда различен излаз с изключение на насилието. Най-парадоксалното е, че доста хора намират това принуждение за по-добър излаз от проявата на елементарните човешки усеща.

Вместо да разкрият своята прочувствена просветеност от ранна детска възраст, момчетата се се предизвикват да порастват в действителност „ смели “: да не демонстрират усеща...

Всичко се изяснява доста просто. Факт е, че девойките са склонни да поддържат връзка с момчета на по-дълбоко прочувствено равнище. И се оказва, че те не са способни на това, защото няма задоволително опит в приемането и изразяването на своите усеща и страсти. Неспособността да приказват намерено и да разискват това, което усещат, води до обстоятелството, че момчетата са принудени да живеят в един тип „ прочувствена кома “.

Резултатът е нарушени връзки, фамилии, ориси... Какво би трябвало да се промени?

Трябва да осъзнаем, че проявата на усеща е най-естественото нещо на тази земя!

Да спрем с всички наложени стандарти! Вече не би трябвало да разрешаваме на медиите да дефинират какво е демонстрация на неустрашимост и какво е уязвимост и липса на воля.

Да обичаш е мощ, а не уязвимост! Запомнете това!

Източник: iwoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР