Слабите резултати на Манчестър Юнайтед засега нямат сериозно отражение на

...
Слабите резултати на Манчестър Юнайтед засега нямат сериозно отражение на
Коментари Харесай

Слабите резултати на Манчестър Юнайтед ще се отразят на финансовото бъдеще на клуба

Слабите резултати на Манчестър Юнайтед към този момент нямат съществено отражение на финансите на клуба, само че това може да се промени, в случай че неуспехите продължат. При състояние, че тимът не успее да се класира за Шампионската лига този сезон, това ще бъде усетено по-сериозно във финансово отношение. Феновете от много време са разочаровани от представянето на отбора на терена и стачкуват против управлението, а рекламодателите са обезпокоени.

Някои от спонсорите схващат, че при неналичието на титли, малко може да бъде извоювано от борба в средата на класирането и присъединяване в Лига Европа. Клубът генерира големи доходи, само че малко облаги. Повечето от парите отиват за заплати, задължения и прехвърляния.

Манчестър Юнайтед е седми в класирането и изостава на шест точки от четвъртия Челси. От началото на сезона тимът на Солскяер не съумява да се приближи до лондончани, макар че те не са изключително непрекъснати. Ако не успее да стигне до четворката и не си обезпечи присъединяване в Шампионската лига, автоматизирано ще загуби 20 милиона паунда от уговорка в контракта с " Адидас ". Клубът има други контракти за стотици милиони, които ще би трябвало да се възобновяват през идващите години, а по Европа сега има по-бляскави и по-успешни тимове, които с наслада ще ги вземат от ръцете на Юнайтед.

This is the beginning of the downfall of the commercial part of Manchester United Football Club.

Ed Woodward will know soon as to why results are very important.

He said a year or two ago that results aren't important for financials.

He will know soon know as to what hit him. pic.twitter.com/qVv11rGkT8
— Ole Sort It Out (Neither Ole out Nor Ole in) (@SolskjaerTime) September 9, 2019
Преди няколко седмици " Делойт” разгласява годишния си разбор за най-богатите клубове в света. От одиторската къща направиха прогноза, която може да разтревожи почитателите, притежателите и играчите на " алените дяволи ". Втори следващ сезон без Шампионска лига би означавало спад на приходите от 627 милиона паунда на към 560-580 милиона.

В последна сметка точно финансите може да накарат управлението да проработи по верен метод. Клубът има банкови заеми, като би трябвало да върне 200 милиона през 2025 година, 500 милиона през 2027 година и други 200 милиона през 2029 година При актуалните доходи Ман Юнайтед няма проблем да обслужва заемите. Това обаче може да се промени. Финансовите институции могат да притиснат клуба с по-големи лихви или да изискат понижаване на заплатите поради по-ниските доходи. Тези разновидности ще се отразят на представянето на тима на терена.

Финансовите триумфи на Ед Уудуърд пристигнаха след рекламни контракти по света, като той съумя да усили известността на клуба на национално и международно равнище, като това се отрази в милиони. Без тези пари, нямаше да има по какъв начин клубът да изплаща дивиденти на семейството Глейзър, да си покрива вноските по заемите и да финансира скъпи прехвърляния, които не покачиха равнището на тима. Рекламодателите даваха огромни суми и до последния сезон на Жозе Моуриньо евентуално имаха добра възвращаемост.

Man Utd stars worried about growing influence and ‘basic sessions’ from Solskjaer's right-hand man https://t.co/PX1do2fKcU pic.twitter.com/awgwEvWoAb
— The Sun Football (@TheSunFootball) February 7, 2020
Сега обаче, в случай че високите заплати на играчите и парите за прехвърляния не се понижат фрапантно, облагата ще изчезне и изплащането на задълженията ще стана доста по-трудно. Ако Юнайтед не може да предлага на нови футболисти по-високи заплати, равнището ни играчите, които идват на “Олд Трафорд”, ще бъде по-ниско, а това ще се отрази на представянето на клуба на терена и отвън него.

Бруно Фернандеш може да е най-удачният състезател за Ман Юнайтед, само че демонстрира умения, пристрастеност и придава заостреност на офанзивата. Неговото идване обаче може просто да обезпечава път за напускането на Пол Погба, който още веднъж е свързван с трансфер в Реал Мадрид и Ювентус. Ужасно ниската възвръщаемост на инвестицията в един неконтролируем състезател и отчайните опити за пазарлък за неговия евентуален заместител въплъщават дезорганизираната тактика във връзка с селекцията в клуба, а това е частта, за която се отделят множеството от свободните пари.

Собствениците на клуба в нито един миг не схванаха концепцията за стойност. Колкото по-малко харчат, толкоз по-скъпо ще им коства да поправят грешките, в случай че в един миг решат да го вършат. Алтернативата е немислима за почитателите на “червените дяволи” - в случай че приходите фрапантно намалеят, единствената алтернатива за семейство Глейзър ще е да понижат разноските.

'We are represented in more countries now than McDonald's.'
'Our financial position allows us to do things in the transfer market that most other clubs cannot do.' #mufc https://t.co/iMv3yBEXik
— Man United News (@ManUtdMEN) February 5, 2020
Поради метода на изпълнителния вицепрезидент Уудуърд към прехвърлянията след назначавенето на Луис Ван Гаал, проблемите със сумите, които се заплащат на футболистите, се натрупат и ще висят над главата на всеки управител, който наследи Солскяер.

Когато Дейли Блинд бе притеглен от Аякс за рационалната цена от 20 милиона паунда през 2014 година, на него му бе дадена заплата от 140 000 на седмица. Не е зле за състезател, който не е постоянен титуляр. Маркос Рохо получаваше повече от това, а съвсем не игра последните две години и през януари бе преотстъпен на Естудиантес. Юнайтед заплаща 200 000 на седмица за щастието да го следи с фланелката на Интер.

Като прибавим към това и футболисти, чието показване не демонстрира, че заслужават огромните си заплати, като Фил Джоунс, Джеси Лингард и Люк Шоу, става явно, че клубът хвърля напразно ужасно доста пари за заплати.

Man United rack up highest wage bill in Premier League history at £332m – Daily Mail https://t.co/JN8m8FijHC pic.twitter.com/ujSZrpu4MU
— Manchester United BIB (@BibUnited) October 14, 2019
Преди няколко месеца се оказа, че този сезон Манчестър Юнайтед има най-голяма сметка за заплати в историята на Висшата лига - 332 милиона лири на година. Обикновено най-скъпоплатените тимове са измежду най-хубавите на терена. Играчите, мениджърът и управлението носят отговорност за разочароващото показване на отбора, а отражението на това върху клуба ще бъде усетено в бъдеще.

Александър Нетертън, Goal.com
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР