Слаба избирателна активност по време на втория тур на месените

...
Слаба избирателна активност по време на втория тур на месените
Коментари Харесай

Избирателната активност към 13.00 часа

Слаба изборна интензивност по време на втория тур на месените избори. Към 13 часа изборната интензивност в София е 12,4%, сочат данните от exit poll-a на организация " Галъп ", предава NOVA.

Според данни на ЦИК към 11 часа изборната интензивност в страната е 9,18%. Най-висока е в Община Малко Търново - 45,73%, а най-ниска е в Пловдив - 3,86%.

Балотаж на локалните избори се организира в България. На втория тур избираме 91 кметове на общини, 451 кметове на кметства и 31 кметове на региони. В четири кметства ще има балотаж, в който ще вземат участие трима претенденти, защото вторият и третият са с идентичен брой гласове – кметство Сухозем, Драгаш Войвода, Добрина, Васильово. Право на глас имат 6 308 052 гласоподаватели, като в изборните описи за вота в неделя са включени и жителите, придобили изборни права сред двата тура.

Изборният ден в страната стартира в 07.00 часа и ще продължи до 20:00 ч., като може да бъде продължен до 21:00 ч., в случай че пред секцията има негласували гласоподаватели.

В редица градове имаше проблем с машините при започване на изборния ден.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР