Слаба и нежна, тя прилича на крехка порцеланова статуетка, но

...
Слаба и нежна, тя прилича на крехка порцеланова статуетка, но
Коментари Харесай

Аун Сан Су Чжи, която показа силата на безсилните

Слаба и нежна, тя наподобява на нежна порцеланова статуетка, само че е оповестена за " заплаха за страната ". Разберете повече за една от най-ярките политически персони на нашето съвремие и прочетете някои от най-вдъхновяващите й мисли!

Коя е тя?

Седемдесет и осем годишната Аун Сан Су Чжи е най-влиятелният политик в страната си и вдъхновение за милиони хора по света. Става ръководител на Мианмар (бивша Бирма), откакто десетилетия наред води ненасилствена битка против военния режим. Удостоена е с Нобелова награда за мир през 1991 г. като " изтъкнат образец за силата на безсилните ".



Дау Аун Сан Су Чжи  е родена на 19 юни 1945 година, дъщеря е на мианмарския политик, бунтовник и известен воин на придвижването за национална самостоятелност ген. Аун Сан, свиреп погубен в Британска Бирма през 1947 година Тогава Аун Сан Су Чжи е едвам 2-годишна. Изведена е от Бирма през 1960 година, живее за кратко в Индия, по-късно се мести във Англия.

Учи в Оксфорд философия, политика и стопанска система. Там се среща с бъдещия си брачен партньор - професора историк Майкъл Арис, от който има двама сина.

През 1988 г. се завръща в Мианмар, с цел да се грижи за болната си майка. От самото начало тя е " следената " щерка на националния бунтовник. Изоставила фамилията си, Си Чун се пробва да остане в фамилния фокус, само че беззаконията на хунтата не я оставят безразлична.

Биографията на Аун Сан Су Чи продължава на идната страница...
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР