Слаб е интересът на туристите тази година към Великден в

...
Слаб е интересът на туристите тази година към Великден в
Коментари Харесай

Слаб интерес на туристите към Великден в Гърция

Слаб е ползата на туристите тази година към Великден в Гърция. Границите са отворени,но ограничаващите ограничения не дават опция за празнуване, както в минали години. На границата се изисква документ за имунизиране,

което към момента малко туристи имат. Отрицателен ПСР тест и наложителната адресна регистрация. За деца над 5 годишна възраст също се изисква негативен тест.

Още щом преминете границата стартират рестриктивните мерки. Имате право да пътувате единствено до посочения в регистрацията адрес, само че не може да напускате региона. Например имате резервация за хотел на Халкидики. При инспекция от полицията ще ви пуснат да преминете през Солун до Халкидики, само че щом се настаните нямате право да напускате област Халкидики до завръщане назад.За плаж още времето не разрешава,но може да се разхождате по брега на морето.Всички заведения са затворени.Храна единствено в хотела.

Вече работят магазините за нехранителни артикули,но с право за извършване на покупки в тях единствено за три часа дневно.

Ако на Великден сте в Гърция би трябвало да знаете,че има ограничавания и за посещаване на църквите.Влизане единствено с двойна маска и дребен брой хора на литургия вътре в храма.Но може да останете в двора на църквата и да слушате литургията.Всичко това до 21 часа,когато влиза в действие вечерният час.Той е до 5 часа сутринта.И на празниците.

И тъй като е доста комплицирана тази диаграма с ограниченията,кое е разрешено и кое - не,в хотела ще ви дадат точна информация.Ако пък сте на посетители при другари - те най-добре ще ви предпазат,за да не нарушите някоя възбрана и да ви глобят с 300 евро.В това отношение служителите на реда не вършат компромис.

Маски са наложителни на всички места,дори и на открито.В колите е разрешено да пътуват не повече от двама пасажери и водача.Ако са едно семейство може и повече хора.

В тези дни повече туристически групи идват по островите, където време то е топло и почиват по този метод с ограничавания и на отдалеченост при много ниски цени.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР