Проверени искове и насрещни искове на ULEZ: Данъчни облекчения, качество на въздуха и освобождавания за „места за поклонение“

...
Sky News разгледа някои от твърденията, направени относно зоната.Десетки хора
Коментари Харесай

Sky News разгледа някои от твърденията, направени относно зоната.

Десетки хора проведоха протест срещу разширяването на схемата ULEZ от кмета на Лондон извън Даунинг Стрийт.

Цената на ULEZ ще бъде ли прехвърлена на клиенти на търговци извън Лондон?

Стив Такуел, консервативният депутат от Ъксбридж и Саут Руислип, твърди, че търговците, включително строители и градинари, ще прехвърлят разходите за върху хората в Голям Лондон, които сега са в зоната.

Въпреки това, и могат да поискат данъчни облекчения върху таксата ULEZ, ако пътуването им е по работа.

Сумата пари, която някой ще save ще зависи от различни фактори.

Лондон ULEZ: Къде ще обхваща разширената зона на Голям Лондон, защо Садик Хан я е създал и защо е непопулярно сред някои

Така че пълната цена от £12,50 на ULEZ не трябва да се прехвърля върху клиентите, ако използват работници, пътуващи в несъответстващи превозни средства.

Но това не непременно означава, че няма да бъдат прехвърлени разходи и цените може да се покачат, за да компенсират.

Ще има ли ULEZ само „незначителен до незначителен ефект“ върху качеството на въздуха?

Министърът по транспорта взривява схемата на ULEZ

Министърът на транспорта Марк Харпър каза пред Sky News, че разширяването на ULEZ ще има „малък до незначителен ефект“ върху качеството на въздуха.

Тази подробност идва от извършено за и предоставено на г-н Хан.

< p>По-конкретно, предполага се, че предложеното разширяване ще има незначително въздействие върху Голям Лондон, постигащо целите на Световната здравна организация (СЗО) за азотен диоксид и незначително въздействие върху целите за фини прахови частици (PM2.5).

Същата оценка на въздействието посочва, че разширяването може да доведе до умерено подобрение на азотните оксиди като цяло и незначително подобрение на PM2.5 и малко по-големи частици (PM10), когато се вземат като цяло.

Прочетете повече:
Къде ще обхване разширената зона на Голям Лондон
Схемите, включително ULEZ, са направили £418 млн. от 2021 г.
Полицията публикува изображение на заподозрян срещу ULEZ

Посещения на места на богослужение освободени?

Full Fact оцени редица твърдения, обикалящи около ULEZ.

Едното беше твърдение, публикувано в X - по-рано известно като Twitter - в което се посочва, че пътуванията до определени места за поклонение ще бъдат освободени от таксата ULEZ.

Това не е вярно, като Full Fact казва, че изображението, в което се твърди, че цитира г-н Хан в публикацията в социалните медии, „много вероятно е фалшиво“.< /p>

Full Fact беше казано от Transport for London, че е в сила временно изключение до 26 октомври 2025 г. за „микробуси, използвани за обществен транспорт от редица организации с нестопанска цел, което може да включва транспорт до място на поклонение, наред с други дейности."

Това включва "образователни, религиозни, социални причини или други дейности, които са от полза за общността" за превозни средства, които превозват осем до 16 души.

Защо е ULEZ толкова противоречиво?

Правителството принуди ли Садик Хан да разшири ULEZ?

Има твърдения, че правителството – по-специално тогавашният министър на транспорта Грант Шапс – е принудило кмета на Лондон да разшири ULEZ.

< p>Това произтича от писмо, изпратено от г-н Шапс до г-н Кан през 2020 г. относно финансите на столицата, докато пандемията от COVID обхвана света.

Това писмо се отнася до „незабавното повторно въвеждане на таксата за задръствания в Лондон, LEZ [Зона с ниски емисии] и ULEZ и спешно представя предложения за разширяване на обхвата и нивата на тези такси, в съответствие със съответните законови правомощия и процеси на вземане на решения.“

Както Министерството на транспорта, така и кметската служба потвърди пред Full Fact, че това не е равносилно на заповед за увеличаване на ULEZ, за да обхване цял Голям Лондон.

Щракнете, за да се абонирате за Sky News Daily, където и да получавате своите подкасти

< p>Правителството заяви, че се позовава на разширяването на ULEZ към северните и южните циркуляри, което се състоя през октомври 2021 г.

Кметството заяви, че писмото от правителството „не е конкретно“ за по-нататъшно разширяване до ULEZ.

Той наистина добави, че правителството предложи разширяване на размера на зоната за такса за задръстване, но това предложение по-късно беше отхвърлено.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР