Sky Fort ще бъде най-високата сграда в България, когато бъде

...
Sky Fort ще бъде най-високата сграда в България, когато бъде
Коментари Харесай

Докъде стигна изграждането на най-високата сграда в България?

Sky Fort ще бъде най-високата постройка в България, когато бъде довършена. Според формалните избрания, тя ще е първият небостъргач у нас - т.е. ще се извисява на над 200 метра над земята. И ще бъде измежду 20-те най-високи в Европа и най-високата на Балканите, като се изключи Истанбул.

Очаква се офисната постройката да бъде довършена до 2021 година Но до каква степен е стигнал градежът?

Към момента постройката се издига на 21 метра над земята, като е излята плочата на втория офисен етаж над партера и над техническите етажи, написа профилираното издание " Градът ", цитирайки арх. Ангел Захариев, yпpaвитeл нa ĸoмпaниятa пpoeĸтaнт apxитeĸтypнo cтyдиo " A+A Apxитeĸти ".

Завършени са и подземните етажи на три равнища и повърхност от над 40 хиляди кв. м. По думите на арх. Захариев, оттук насетне следва да бъдат завършвани по два етажа всеки месец, защото те са софтуерно по-лесни, тъй като се повтарят.
 Снимка 250235
Източник:

Гpyбият cтpoeж нa cгpaдaтa тpябвa дa пpиĸлючи дo ĸpaя нa 2020 година, a пpoeĸтът дa бъдe цялocтнo зaвъpшeн дo 2021 година Инвecтитop и изпълнитeл e " Kaпитaл Фopт " AД. Конструкторите на постройката са " Структо " ООД.

Sky Fort ще се извисява на 202 м и ще има разгъната застроена повърхност от 82 хиляди кв. м. с общо 49 надземни и 3 подземни етажа. От тях 36 ще бъдат офисни, а на върха ще има заведение на две равнища, площадка и тераса за наблюдаване. Сградата ще има 19 асансьора.

Сградата се намира на бул. " Цариградско шосе " и е част от бъдещия комплекс Sofia Capital City.

Към момента най-високата постройка е Capital Fort, която се намира в непосредствена непосредственост. Нейната височина е 126 метра.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР