Скупщината на Косово гласува вот на недоверие на правителството, вдено

...
Скупщината на Косово гласува вот на недоверие на правителството, вдено
Коментари Харесай

Свалиха правителството на Курти в Косово

Скупщината на Косово гласоподава избор на съмнение на държавното управление, вдено от Албин Курти. След повече от 11 часа разисквания, с 82 гласа " за ", 32 " срещу " и един въздържал се депутатите смъкнаха премиера на страната, оповестява БГНЕС.
Предложението за избор на съмнение бе импортирано от Демократичния съюз на Косово - някогашен съдружен сътрудник в държавното управление.
Две бяха главните тематики на вота. Първата - унищожаване на 100-процентовия налог върху артикули от Сърбия и Босна и Херцеговина без въвеждане на " взаимен " подобен. Втората тематика е хипотетично утежняване на връзките със Съединени американски щати и отстраняването на Агим Велиу от поста министър на вътрешните работи.
Премиерът Курти дефинира тематиките като несъществени и съобщи, че същинската причина за вота на съмнение към държавното управление е резултат от " готово съглашение сред Косово и Сърбия за замяна на територии ".
" За да се реализира този пазарлък на президентите, е належащо свалянето на държавното управление. Този пазарлък с държавното управление, което управлявам, е неосъществим. Той (Хашим Тачи) се опита да разгласи изключително състояние, за какво не го разгласи? Той отиде в Белия дом, с цел да реализира съглашение, за какво не го реализира? ", сподели Курти.
" Целта е да си тръгне това държавно управление. Убеден съм, че има подготвена договорка и това самият той на процедура го удостовери. Срещнах се с президента, не се договорихме, разговаряхме два часа. Той ми повтори три пъти: „ вдигнете митата, министър-председател, и вие и аз отиваме във Вашингтон дружно, сключваме контракта дружно. Нека махнем Сърбия от главата си един път вечно ". Тези покупко-продажби са нездравословни и няма да съм част от тях “, сподели Курти.
" Не скърбя за това държавно управление, нито за себе си. Съжалявам хората, жителите, за това съмнение. На първо място, това оставя хората без тяхното ръководство, без държавното управление, за което са дали своят вот. Второ, то оставя страната без реформаторско държавно управление, за което никой не се съмнява, че се бори с корупцията. И трето, вие желаете да оставите хората без държавно управление в разгара на разпространяването на ковид в най-важната седмица от нашето справяне с него, което е образец за страните в района ", заключи Курти.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР