"Скулптурата на Петко и Пенчо Славейкови ще бъде възстановена -

...
"Скулптурата на Петко и Пенчо Славейкови ще бъде възстановена -
Коментари Харесай

Горещи новини за наглата кражба в центъра на София

"Скулптурата на Петко и Пенчо Славейкови ще бъде възобновена - към този момент сме поръчали изработването на нов бастун. В момента се преглеждат записите от камерите и се прецизира по кое време тъкмо бастуна на Пенчо Славейков е бил откраднат.

Тази година скулптурата беше реставрирана и върната на площада. Нейни създатели са Георги Чапкънов и арх. Станислав Константинов ", заяви в формалния си профил във Фейсбук кметът на столицата Йорданка Фандъкова.

Нагли апаши оставиха без бастун бронзовия Пенчо Славейков, чиято скулптура дружно с татко му Петко Славейков, е измежду забележителностите на площад "Славейков ". Бруталната кражба се случи единствено шест месеца откакто композицията, която е дело на Георги Чапкънов, беше върната на нормалното място след главния ремонт на няколко централни улици в столицата.

Бастунът е изкъртен тази нощ, а от полицията ревизират околните охранителни камери, с цел да открият кой е направил вандалската постъпка, обясниха от Столична дирекция на вътрешните работи.


Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР