Скулпторът Велислав Минеков е кандидат за ректор на Националната художествена

...
Скулпторът Велислав Минеков е кандидат за ректор на Националната художествена
Коментари Харесай

Скулпторът Велислав Минеков е кандидат за ректор на НХА

Скулпторът Велислав Минеков е претендент за ректор на Националната художествена академия (НХА), заяви самият той в профила си във Facebook. Изборът на нов ректор ще се състои след месец.

Досегашният ректор проф. Николай Драчев подаде оставка преди ден откакто преподаватели и работещи в университета излязоха на митинг поради забавени хонорари. Те и синдикатите упрекнаха Драчев в нерегламентирано пренасочване на средства за заплати и стипендии към покриване на финансови разноски, както и в това, че не ръководи добре парите на академията и това я довело до финансов колапс.

Минеков има дейна гражданска позиция и също така е политически деен. Той бе измежду лицата на " Движение България на жителите " на някогашния еврокомисар Меглена Кунева, а на локалните избори тази година поддържа някогашния омбудсман Мая Манолова, която се кандидатира за кмет на София.

В петък във висшето учебно заведение имаше Академичен съвет, на който трябваше да се обясни за какво в бюджета на висшето учебно заведение има дефицит и не се заплащат заплати. Според участници в съвещанието обаче огромна светлина върху аргументите за финансовия колапс на академията не била хвърлена.

Въпреки че проблемите на НХА очевидно са от месеци, за тях се разбра в този момент и то поради недоволството на работещите във висшето учебно заведение. От формалните финансови доклади, оповестени на уеб страницата на академията, излиза, че наличните средства са на минус от към 600 000 лв..
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР