Скулпторът на паметниха на легендарния футболист Георги Аспарухов, Любомир Григоров,

...
Скулпторът на паметниха на легендарния футболист Георги Аспарухов, Любомир Григоров,
Коментари Харесай

Любомир Григоров: Гунди е историческа личност с митологичен характер

Скулпторът на паметниха на именития футболист Георги Аспарухов, Любомир Григоров, показа, че за него е било чест да бъде изработен подобен паметник, само че и сподели, че е изпитал компликации при неговата направа. Днес е била и първата копка.

" Отговорността е голяма, тъй като това е облик, който е прочут на всички. Това е историческа персона, надали не с митологичен темперамент. Паметникът би трябвало да е реален. Приликата беше предизвикателство, както и позата. За мен беше удоволоствие. Това е голяма привилегия, това е извънредно ярък облик и е бил суперзвезда на България. Исках да предам стремежа, тъй като на терена той в действителност е бил фокусиран ", показа Григоров.

" Гледах неговите изяви, той е в действителност доста мил и непретенциозен човек, на терена обаче е напълно различен. Трябва да опознаеш личността, с цел да я изобразиш, сигурно. Изгледах доста, с цел да мога да се срещна. За да пресъздадеш качествено облика, би трябвало да живееш с него ", добави скулпторът.

" Наистина не беше лека задачата, само че се постарах доста и се надявам да оправдая упованията. Нека не слагаме каруцата пред коня. Искам да бъде комплициран същинският монумент и тогава ще мога да кажа дали съм изцяло задоволен ", приключи Любомир Григоров.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР