Скука вкъщи? Разгледайте най-добрите музеи от Лондон до Сеул в

...
Скука вкъщи? Разгледайте най-добрите музеи от Лондон до Сеул в
Коментари Харесай

Скука вкъщи? Тези 8 световни музея предлагат виртуални разходки (ВИДЕО)

Скука у дома? Разгледайте най-хубавите музеи от Лондон до Сеул в комфорта на личния си дом. От позиция на развлечение, оставането вкъщи евентуално значи, че ви следва доста досада, доста Netflix, HBO и доста сърфиране в интернет.

Но ние ви предлагаме нещо друго – да посетите най-известните музеи по света, без да напускате дом си, като имате опция да разгледате едни от най-забележителните творби на международното изкуство.

Колекцията на Гугъл Arts & Culture включва: Британския музей в Лондон, Музея на Ван Гог в Амстердам, Гугенхайм в Ню Йорк и безусловно още стотици места, където можете да получите познания за изкуството, историята и науката.

Разгледайте единствено някои от най-хубавите музеи на Гугъл, които оферират онлайн обиколки и експонати:

Британски музей, Лондон

Този емблематичен музей, ситуиран в сърцето на Лондон, разрешава на виртуалните гости да обиколят античен Египет. Може да започнете своята виртуална разходка ТУК

Музей Гугенхайм, Ню Йорк

Функцията на Гугъл Street View разрешава на посетителите да обиколят фамозното спирално стълбище на Гугенхайм, без въобще да напущат дома си. Оттам можете да откриете невероятни творби на изкуството от епохата на импресионистите, пост-импресионистите, модерните и актуалните.

Национална художествена изложба, Вашингтон

Този прочут американски музей на изкуството разполага с две онлайн изложения, налични посредством Гугъл. Първата е на американска мода от 1740 до 1895 година, включващ доста облекла от колониалната и революционната ера. Втората е сбирка от творби на холандския бароков художник Йоханес Вермеер.

Musée d’Orsay, Париж

Можете на процедура да се разноските из тази известна изложба, в която се обитават десетки известни творби на френски художници, работили и живели сред 1848 и 1914 година. Разгледайте художествени творби от Моне, Сезан и Гоген, наред с други.

Национален музей за модерно изкуство, Сеул

До един от известните музеи в Корея можете да намерите достъп от всяка точка на света. Виртуалната обиколка на Гугъл ви придвижва през шест етажа на модерно изкуство от Корея и по целия свят.

Пергамски музей, Берлин

Като един от най-големите музеи в Германия, този музей може да предложи доста – даже и физически да не сте там. Той е дом на обилие от антични артефакти, в това число Ищарската врата на Вавилон и, несъмнено, Пергамския олтар.

Музей на Ван Гог, Амстердам

Всеки, който е обожател на този драматичен, талантлив художник, може да види творбите му от близко (или, съвсем отблизо), като посети на практика този музей – най-голямата сбирка от творби на изкуството на Винсент ван Гог, включваща над 200 картини, 500 рисунки и повече 750 персонални писма.

Национален музей на антропологията, Мексико

Построен през 1964 година, този музей е отдаден на археологията и историята на предиспанското завещание на Мексико. Има 23 изложбени зали, цялостни с антични артефакти, в това число някои от цивилизацията на маите.

За да видите повече от музеите на Гугъл Arts and Culture, посетете уеб страницата на сбирката.

Още от Любопитно

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР